23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Μεγάλη εκδήλωση στο Μπουένος Άιρες αφιερωμένη στους Νίκο Καζαντζάκη και Χορχε Λούις Μπόρχες

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νόστος» που προωθεί τον Ελληνικό πολιτισμό στην Αργεντινή από το 2006, και το τοπικό τμήμα ΔΕΦΝΚ με πρόεδρο την Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκου, οργάνωσαν στις 22 Οκτωβρίου στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση αφιερωμένη στους δυο μεγάλους συγγραφείς: Καζαντζάκη και Μπόρχες.

Ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτρης Ζεβελάκης χαιρέτισε την εκδήλωση και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές της και τους παραβρισκόμενους.

Ο Γιώργος Στασινάκης μίλησε για τα 30 χρόνια παγκόσμιας δράσης της ΔΕΦΝΚ.

Η καθηγήτρια και ηθοποιός Σουσάνα Μόρα, απάγγειλε απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Καζαντζάκη «Κούρος» καθώς και το «Λαβύρινθο» του Μπόρχες.

Η καθηγήτρια Χριστίνα Κιρόγα υπενθύμισε όλες τις δραστηριότητες για την προβολή του έργου του Καζαντζάκη που έχουν γίνει στην Αργεντινή τα τέσσερα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Ο αρχιτέκτων και ποιητής Χόρχε Αναγνωστόπουλος μίλησε για τα έργα των δυο συγγραφέων.

Σημαντική στιγμή ήταν η ομιλία της καθηγήτριας Μαρία Κοδάμα, σύζυγος του Μπόρχες και πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μπόρχες η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την εκδήλωση και μίλησε για την αγάπη του Μπόρχες για την Ελλάδα και για τον Καζαντζάκη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...