22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Μεγάλη κινητοποίηση για το Βενιζέλειο και τη Δημόσια Υγεία: Δεν “έπεφτε καρφίτσα” στην πλατεία Ελευθερίας – Βίντεο

Ημερομηνία:

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Ήταν μία “λαοθάλασσα” αυτή που βγήκε σήμερα στους δρόμους για το Βενιζέλειο νοσοκομείο. Πλήθος φορέων, αλλά και πολίτες έδωσαν το “παρών” στο αγωνιστικό ραντεβού στο Βενιζέλειο, που σηματοδοτεί ταυτόχρονα και ένα μεγάλο αγώνα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Στην διάρκεια της διαδρομής προς το κέντρο του Ηρακλείου, οι συμμετέχοντες στην πορεία, έγιναν δέκτες ένθερμων εκδηλώσεων από καταστηματάρχες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις της περιοχής που με επευφημίες εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για την μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει στο Ηράκλειο για την Δημόσια Υγεία καθώς σ’ αυτήν – εκτός από φορείς και υγειονομικούς -πήρε μέρος και μεγάλος αριθμός πολιτών.

Για την διευκόλυνση όσων ήθελαν από τον Ιδιωτικό τομέα να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση το ΕΚΗ κήρυξε 5ωρη στάση εργασίας ως τις 4.00 το απόγευμα.

Σε στάσεις εργασίας κατήλθαν επίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι νοσηλευτές.

Πριν τις 12.00 το μεσημέρι, η μεγαλειώδης πορεία έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης. Το ψήφισμα επέδωσαν στον Βαγγέλη Ζάχαρη, τη Γωγώ Μηλάκη και τον Νίκο Συριγωνάκη, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Αλ.Καφετζάκης, το μέλους της Τριμελούς Επιτροπής γιατρών του Βενιζελείου, Γ.Κωστάκης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Μ.Μενεγάκης

Την ίδια ώρα έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το έγγραφο της 7ης Υπε Κρήτης που ζήτησε τα ονόματα γιατρών και εργαζόμενων του Βενιζελείου που συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση για την σωτηρία του νοσοκομείου.

Τα ονόματα συγκεντρώθηκαν απο το Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου και από νωρίς τα τηλεφωνήματα προς τις Διευθύνσεις του Βενιζελείου που έλαβαν το σχετικό έγγραφο χτυπούσαν συνεχώς, για να καταγραφούν έγκαιρα, τα στοιχεία των απεργών.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα προκλητική από τους υγειονομικούς, που αγωνίζονται για το νοσοκομείο τους.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε στην σκιά της χθεσινής αποπομπής από τον υπουργό Υγείας, της διοίκησης του Βενιζέλειου.

Ωστόσο, φορείς και σωματεία τονίζουν πως τα προβλήματα στα νοσοκομεία δεν οφείλονται μόνο στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αλλά αποτελούν διαχρονική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου.

ψήφισμα περιφέρεια κρήτης

πορεία πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο Βενιζέλειο

Β.Λαμπρινός: «Η κοινωνία του Ηρακλείου απαιτεί μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο»

Στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Βενιζελείου Νοσοκομείου παρευρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στην πορεία που ξεκίνησε από το νοσοκομείο, συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι, οι  οποίοι γέμισαν και την Πλατεία Ελευθερίας, δείχνοντας , όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ότι «Η κοινωνία του Ηρακλείου απαιτεί μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις, τόσο για το Βενιζέλειο όσο και συνολικά για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Κρήτη».

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης

Λαμπρινός Ηράκλειο Βενιζέλειο νοσοκομείο

πλατεία ελευθεριας βενιζέλειο πορεία

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων και η ΕΓΕΣΥΧ σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν “από κοινού την συμπαράσταση τους στους συναδέλφους εργαζόμενους των Νοσοκομείων  Ηρακλείου και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Βενιζελείου που αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σχέδιο απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, συρρίκνωσης των Δημόσιων Δομών, συγχωνεύσεων τμημάτων, κατηγοριοποίησης Νοσοκομείων και περιορισμού των δαπανών”.

Το Cretalive ήταν εκεί και κατέγραψε καρέ-καρέ την εξέλιξη της κινητοποίησης και της πορείας μέσω κεντρικών δρόμων του Ηρακλείου, ως την πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

πορεία βενιζέλειο Ηράκλειο

πορεία βενιζέλειο Ηράκλειο

cretalive.gr

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...