17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από συνταξιούχους και ΠΑΜΕ-Απεργία την μέρα ψήφισης της συμφωνίας; | Φωτός

Ημερομηνία:

Μαζικότατη και η σημερινή πορεία, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κατά της συμφωνίας και των συνταξιούχων κατά των περικοπών, στο κέντρο της Αθήνας.

Η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις τους, ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, όμως καθώς συνέπεσε με την… σχεδόν συμφωνία της κυβέρνησης, ενώθηκε με την συγκέντρωση που κάλεσε εσπευσμένα το ΠΑΜΕ κατά της διαπραγμάτευσης, σχηματίζοντας ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι, που κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την οδό Πανεπιστημίου.

Η συγκέντρωση κατευθύνθηκε έπειτα από σύντομες ομιλίες με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συγκέντρωση των συνταξιούχων και του ΠΑΜΕ, συμμετείχε και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ήδη μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με ομιλία του γραμματέα του.

Κλιμάκωση με απεργία την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας, ώστε να καλέσει σε γενική πανεργατική απεργία, την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών.

Η απάντηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αναμένεται τις επόμενες ώρες.

"google ad"

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις 

“Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα – λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί” αναφέρει ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.

“Αποτελεί ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι “τα μέτρα μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα”. Η φοροκαταιγίδα, μαζί με τη διατήρηση των προηγούμενων φόρων, όπως τον ΕΝΦΙΑ, αφορά κυρίως τη μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και την εισφορά αλληλεγγύης, που θα πλήξουν τις λαϊκές οικογένειες” αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, ενώ την όποια έκτακτη εισφορά, πέραν του ότι καλούνται να την καταβάλλουν εφάπαξ, έχουν την δυνατότητα με διάφορους τρόπους να την μετακυλίσουν στους εργαζόμενους, αλλά και να την πάρουν πίσω πολλαπλάσια αφού θα ωφεληθούν από τα διάφορα αναπτυξιακά πακέτα.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η νέα συμφωνία-μνημόνιο “δεν αποτελεί “μια συνολική και βιώσιμη συμφωνία που δίνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα”, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της αστικής ευρωενωσιακής διαχείρισης”, αντίθετα “ανοίγει το δρόμο για ένα νέο γύρο εκβιασμών σε βάρος του λαού και μάλιστα σε συνθήκες που η ευρωζώνη δύσκολα ανακάμπτει από την κρίση και οι αντιθέσεις γίνονται οξύτερες. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί εμπλέκει τη χώρα σ΄αυτές τις αντιθέσεις, φτάνοντας στο σημείο να μιλάει για νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Αιγαίου”.

“Αποδείχτηκε ότι η “περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση”, από την πρώτη στιγμή, ήταν “ναρκοθετημένη” για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονταν από την ίδια μεριά του τραπεζιού” τονίζει το ΚΚΕ.

Αναφορικά με τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και τα αναπτυξιακά πακέτα, το ΚΚΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν λαμβάνονται με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού, αλλά με γνώμονα την κρατική στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

“Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί δήθεν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το λαό, που ήταν η πρόταση των δανειστών ή ένα grexit. Στην ουσία η κυβέρνηση προσχωρεί στα εκβιαστικά διλήμματα, που έλεγαν τόσα χρόνια οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης” αναφέρει το ΚΚΕ, το οποίο σε ότι αφορά τα πρόσφατα συλλαλητήρια προσθέτει ότι “τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και τ’ “αντιπολιτευτικά” συλλαλητήρια έχουν κοινό παρονομαστή, να μετατρέψουν το λαό σε χειροκροτητή της ΕΕ”.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...