21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες Χανιώτες στα αποκλεισμένα πλοία στον Πειραιά

Ημερομηνία:

Αποκλεισμένα παραμένουν τα πλοία που ταξιδεύουν από Πειραιά προς Χανιά. Η απαγόρευση απόπλους, που ξεκίνησε χθες συνεχίζεται και σήμερα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο να δίνει την επόμενη ενημέρωση στις 3 το μεσημέρι.

Αρκετοί πολίτες ήδη εκφράζουν τον εκνευρισμό τους αφού όπως τονίζουν, ουδείς στα εκδοτήρια των εταιρειών δεν τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατούσε και τους διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν είτε αργά το βράδυ ή νωρίς τα ξημερώματα, το αργότερο στις 6 το πρωί. Όμως πλέον η ώρα είναι 12 και δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη έως τις 3 το μεσημέρι.

Εκφράζουν επίσης το παράπονό τους για την απουσία ενημέρωσης εκ μέρους των εταιρειών ενώ  τονίζουν ότι εφόσον ήξεραν ότι θα επικρατούσε μία τέτοια κατάσταση, πιθανότατα θα έκλειναν εισιτήριο για την επόμενη ημέρα ή δε θα ταξίδευαν με πλοίο αλλά με αεροπλάνο. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των εταιρειών ενημέρωναν τους πολίτες ότι τα πλοία φορτώνονται και ότι τα πλοία θα φύγουν με κάποια καθυστέρηση όμως θα φύγουν. Επίσης λένε ότι και μετά την είσοδο των πολιτών στα πλοία, οι εταιρείες θα μπορούσαν να ενημερώσουν ότι δεν αναμένεται να φύγει πλοίο, να προτρέψουν όσους πολίτες το επιθυμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να υπάρξει ενημέρωση μέσω αποστολής μηνύματος ή τηλεφωνικής κλήσης όταν αρθεί η απαγόρευση απόπλου.

Τέτοιου τύπου ενημέρωση υπήρξε για τους κάτοχους εισιτηρίων του επόμενου δρομολογίου αφού όπως ενημερωθήκαμε λάβανε μήνυμα το οποίο τους ενημερώνει ότι το δρομολόγιο της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου από τις 9 το βράδυ θα μεταφερθεί στις 12 τα μεσάνυχυτα, επειδή το πλοίο που κάνει το δρομολόγιο έχει καθηλωθεί στη Σούδα. Μια παρόμοια τακτική δε μπορούσε να ακολουθηθεί και με τους πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα πλοία; Δε θα μπορούσαν να τους αποσταλλούν μηνύματα για να τους ενημερώνουν για τη νέα ώρα που θα ξεκινήσει το δρομολόγιο και όσοι το επιθυμούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους;

Πολίτες αναφέρουν ότι ταξίδευαν με συγκεκριμένα χρήματα, και για τη δεύτερη ημέρα μέσα στο πλοίο δε θα έχουν χρήματα για να φάνε. Όμως, δεν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη από τις εταιρείες για παροχή κάποιου δωρεάν γεύματος ή έστω κάποιας έκπτωσης σε όσους έχουν μείνει μέσα στα πλοία λόγω της απαγόρευσης απόπλου. Σημειώνουν επίσης ότι οι τιμές είναι πάρα πολύ υψηλές. Μας είπε σχετικά πολίτης που ταξίδεψε με την ΑΝΕΚ ότι μόνο το νερό είναι σε λογική τιμή ενώ όλα τα υπόλοιπα προϊόντα κινούνται σε εξωφρενικές τιμές. Μια λουκανικόπιτα κοστίζει 2,90 ευρώ, όσο κοστίζει και μια ζαμπονοτυρόπιτα ενώ ένα κουλούρι με τυρί φτάνει τα 2,80 ευρώ και οι ξηροί καρποί κοστίζουν 3,90 ευρώ. Ο χυμός πορτοκάλι της εταιρείας Life κοστίζει 3,40 ευρώ ενώ ένα απλό κουτάκι coca-cola των 250 ml φτάνει τα 2,80 ευρώ.

Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα μας, αν και αναγνωρίζουν ότι δεν είναι υπαιτιότητα της εταιρείας οι καιρικές συνθήκες ή η απαγόρευση απόπλου, δεν είναι υπαιτιότητα όμως ούτε και των πολιτών. Και αναρωτιούνται αν ταξίδευαν με αεροπλάνο και υπήρξε σχετική απαγόρευση για πτήση, πόσο διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν τους πολίτες οι αεροπορικές εταιρείες.

Το ζήτημα είναι ότι η κακοκαιρία παραμένει και μάλιστα λίγο μετά τις 12 χιόνισε στο λιμάνι του Πειραιά. Πλέον αρκετοί εκφράζουν τον φόβο τους ότι θα κάνουν παραμονή πρωτοχρονιάς νηστικοί μέσα στα πλοία!

DSCF6768

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι, η συμπεριφορά των εργαζόμενων όσο και των αξιωματικών της ΑΝΕΚ ήταν καλή. Έδειχναν κατανόηση και ενδιαφέρον για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δίχως πάντως να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές απαντήσεις αφού, όπως επαναλάμβαναν, την απόφαση για να ξεκινήσει το πλοίο την δίνει το Λιμεναρχείο ενώ οι πολιτικές των εταιρειών στα ζητήματα της εξυπηρέτησης των πολιτών δεν αλλάζουν εξαιτίας μίας κακοκαιρίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...