14.8 C
Chania
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026

Μεγάλο σκάνδαλο με εμπλοκή στελεχών της Jumbo και της Εθνικής

Ημερομηνία:

Νέο σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της Jumbo και της Εθνικής Τράπεζας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών και παραβιάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων «σπάσιμο» των capital contols, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ και είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης ότι εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, έρευνες πραγματοποιεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα προχωρήσει άμεσα στην καρατόμηση της Νέλλης Τζάκου, Γενικής Διευθύντριας Λιανικής Τραπεζικής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Τράπεζας καθώς και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας στους οποίους καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες.

Νωρίτερα έγινε γνωστή η απομάκρυνση του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου της εισηγμένης Jumbo, επιβεβαιώντας έτσι δημοσιεύματα περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους ενδιαφερόμενους μέσω POS της Εθνικής Τράπεζας.

Το νέο ιδιαίτερα σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο με την εμπλοκή ανωτάτων της Jumbo και της Εθνικής Τράπεζας, δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο της Folli Follie το οποίο έπληξε την αξιοπιστία της χώρας και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αναδεικνύοντας σοβαρά προβλήματα στην εταιρική διακυβέρνηση των ελληνικών εταιριών.

economistas.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαμουλάκης: «Η Ελλάδα δεν θωρακίζεται όταν γράφει σε συμβάσεις ότι τα όριά της μπορεί να αλλάξουν»

Ο Χάρης Μαμουλάκης άσκησε κριτική στις συμβάσεις με την Chevron για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης, εστιάζοντας στη ρήτρα που προβλέπει αλλαγή ορίων παραχώρησης.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει το βραβευμένο έργο «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» στις Βουκολιές

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει το βραβευμένο έργο «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» του Τζέιμς Φριτς στις Βουκολιές Χανίων, Τετάρτη 18 Μαρτίου. Μια σύγχρονη παράσταση για την τεχνολογία και την αξιοπρέπεια.