26 C
Chania
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026

«ΜΕΔΟΥΣΑ 9»: Στην Κρήτη η άσκηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου κατά των τουρκικών προκλήσεων

Ημερομηνία:

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αποτελεί η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9» η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας με τη συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με αυτές της Κύπρου και Αιγύπτου θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στη γειτονική χώρα η οποία δε χάνει την ευκαιρία να προκαλεί με τις ενέργειές της τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν επίλεκτες μονάδες ειδικών δυνάμεων από Ελλάδα και Αίγυπτο ενώ Κύπριοι κομάντος θα πραγματοποιήσουν άσκηση ανακατάληψης πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροναυτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί νότια της Κρήτης και της Καρπάθου και θα πάρουν μέρος φρεγάτες, ελικοπτεροφόρα και υποβρύχια. Στο πρόγραμμα υπάρχει προσομοίωση και σενάρια μάχης κοντά στα ελληνικά νησιά.

Αντιδράσεις από Τουρκία

Η «Μέδουσα» από την πρώτη στιγμή που διεξήχθη και καθιερώθηκε να γίνεται δυο φορές τον χρόνο, μια εντός FIR Αθηνών και η επόμενη εντός FIR Καϊρου, προκάλεσε την ενόχληση της Τουρκίας. Για όγδοη φορά η άσκηση ξεκίνησε το Σάββατο στην Αίγυπτο και οι δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος θα πρέπει να λειτουργήσουν υπό «κοινή ομπρέλα», εκείνο που λένε στην στρατιωτική ορολογία τυποποίηση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήρια του Ο.Α.Κ. για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εκφράζει συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη. Θλίψη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άρη Παπαδογιάννη για την οικογένεια του πρώην Αντιδημάρχου Χανίων.

Πολάκης: Η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο και Σαντορίνη στο νέο χωροταξικό για τον τουρισμό

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, καταγγέλλοντας ότι η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο.

Με επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά – Νέες δράσεις το φθινόπωρο

Επιτυχημένη πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι από τον Δήμο Πλατανιά. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν καταφύγια Γερμανικής Κατοχής, τη Μονή Γωνιάς και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Νέες δράσεις το φθινόπωρο.

Μαμουλάκης: «0-5 το σκορ από τις Βρυξέλλες για τους αγρότες» – Πέντε συνεχόμενες ήττες σε χρηματοδοτήσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει πέντε διαδοχικές ήττες της Ελλάδας στην ΕΕ με περικοπές χρηματοδοτήσεων για αγρότες. Κριτική στον Μαργαρίτη Σχοινά για απώλειες 300 εκ. ευρώ σε βιολογικά και ακυρώσεις προγραμμάτων.