20.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Μεσάζοντες ή παραγωγοί;

Ημερομηνία:

Πότε θα γίνει μία έρευνα αναφορικά με το ποιοι εργάζονται στις λαϊκές αγορές; Πολύ φοβάμαι πως πολλοί απ’ αυτούς που αντιδρούν στους μετανάστες στις λαϊκές και ζητούν τη δράση της Χ.Α. δεν είναι καν παραγωγοί αλλά μεσάζοντες που νόμιμα ή και παράνομα καρπώθηκαν άδειες. Πλέον, αποτελούν την πλειοψηφία αυτών που πουλούν στις λαϊκές ενώ οι πραγματικοί παραγωγοί έχουν μπει στο περιθώριο. Αυτό μου είχε καταγγείλει παραγωγός ο οποίος με αυτό τον τρόπο μου εξήγησε και γιατί οι τιμές στις λαϊκές δεν είναι αρκετά χαμηλές: “Μα, είναι απλό. Πώς θα βγάλουν και οι μεσάζοντες κέρδος; Αν τολμήσω να πουλήσω φθηνότερα, θα δεχθώ απειλές από τους υπόλοιπους που δεν είναι παραγωγοί”. Κι οπότε, και οι πραγματικοί παραγωγοί ζημιώνονται, και οι καταναλωτές δεν αγοράζουν φθηνά στις λαϊκές.

Τέλος, αν οι φασίστες ήθελαν πραγματικά να κάνουν κάτι ενάντια στο παρεμπόριο, τότε καλό θα ήταν να έκαναν καμία… έφοδο στα κοντέινερ από την Κίνα που προμηθεύουν τις αγορές. Μπορούν όμως ή υπάρχουν σχέσεις… εξάρτησης; Μπορούν ή επιθυμούν να κτυπούν μονάχα αυτούς που δε μπορούν να αντιδράσουν; Στο χωριό μου, αυτούς τους λέγαμε θρασύδειλους. Τσάμπα μάγκες, δηλαδή.

Α.Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ