25.8 C
Chania
Sunday, June 2, 2024

Μετά από μνημονιακή δέσμευση, στη φόρα 13.730 οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα έδωσε την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εναρμονιζόμενη με τις επιταγές του μνημονίου, τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ.

Συνολικά αναρτήθηκαν 13.730 ονόματα οφειλετών που χρωστούν ποσά άνω των 150.000 ευρώΤα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως τις 5 Ιουλίου 2015 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 5 Ιουλίου 2016.

Συνολικά αναρτήθηκαν 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν – με δικαστική απόφαση – έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.


Οι μεγαλύτερες οφειλές νομικών προσώπων

«Πρωταθλήτρια» οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο είναι η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συνολική οφειλή ύψους 8,54 δισ. ευρώ.

Ακολουθούν η παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία με χρέη 1,35 δισ., η «Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών Α.Ε.» (864 εκατ. ευρώ), η «Αγιομαυρίτης-Φωτογραφικά είδη ΑΕΒΕ» (654 εκατ. ευρώ), η «Δυναμοχημική ΑΕΒΕ» με 708 εκατ. ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ με οφειλή 654 εκατ. ευρώ, η «Φωτογραφικά Υλικά Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης» με χρέη 649 εκατ. ευρώ, τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» με οφειλή 629 εκατ., η ΕΑΒ με χρέη 461 εκατ. ευρώ και η «Πειραϊκή Πετρελαϊκή ΑΕ» με οφειλές 448 εκατ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες οφειλές φυσικών προσώπων

Τις μεγαλύτερες οφειλές στο Δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων έχει ο Ν. Κασιμάτης με χρέος, 1,26 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούν oi Ε. Σιέμπος με οφειλή 428 εκατ. ευρώ, Γ. Οικοδομίδης με οφειλή 363 εκατ. ευρώ, Καρυδοπούλου Ελένη με οφειλή 319,7 εκατ., Μ. Λιάσκας (262 εκατ.), Σ. Γεωργιτσογιαννάκος (245 εκατ.), P. Apostolides με οφειλή 192 εκατ., Εμ. Διακάτος με χρέος 188 εκατ. και Θ. Αντωνιάδης με οφειλή 176 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης ο πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Γ. Μπατατούδης και ο επικεφαλής της Μηχανικής Πρ. Εμφιετζόγλου.

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ

zougla.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βόμβες» Λεχουρίτη για τις ανατιμήσεις – «H κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια»

Νέος γύρος ανατιμήσεων στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ βρίσκεται...

«Σκληροπυρηνικοί Ισραηλινοί» και «Χαμάς» – Με όρους «συλλογικής βεντέτας»!

Του Γιώργου Ουρανού Όπως μια βεντέτα ξεκινά από μια ‘’παρεξήγηση’’...

Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους: «Κάνατε κάνα μπανάκι;» – Τα παρελειπόμενα της διακαναλικής

Τα παραλειπόμενα της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά αποτύπωσε σε...