14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Μετά από παρέμβαση του Νότη Μαριά ανοιχτή παραμένει τελικά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις

Ημερομηνία:

Ανοιχτή παραμένει τελικά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις μετά από παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά.

Ο Νότης Μαριάς την προηγούμενη Παρασκευή 27/5 με Γραπτή του Παρέμβαση ζήτησε να μην γίνει δεκτή η σχετική πρόταση της Γραμματείας της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής που ζητούσε να κλείσει το φάκελο της  υπ΄ αριθμ. 2214/2014 Αναφοράς των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις. Με τον τρόπο αυτό διασφαλιζόταν σε  μια πρώτη φάση να  μην κλείσει η Αναφορά  και στη συνέχεια να μπορέσει να δρομολογηθεί η επιτυχής εξέτασή της  ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών.

Στην Γραπτή του παρέμβαση ο Νότης Μαριάς ζήτησε όχι μόνο να παραμείνει ανοικτή η Αναφορά αλλά και  να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής τόσο η  Ελληνική κυβέρνηση όσο και η Γερμανική Κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα  για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων.

Τελικά σε εκτέλεση των σχετικών διαδικασιών που επικαλέστηκε έγκαιρα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αποφασίστηκε να παραμένει «ζωντανή» η Αναφορά και να επανεξεταστεί στις  8 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση.

Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.

Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό   ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία με Γραπτή της Απάντηση στην Επιτροπή Αναφορών δήλωσε ότι δήθεν ήταν αναρμόδια να εξετάσει την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις  παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο  με αποτέλεσμα η Γραμματεία της Επιτροπής Αναφορών να λάβει την απόφαση να κλείσει τον φάκελο της Υπόθεσης.

Ευτυχώς τελικά όπως προαναφέρθηκε μετά τη Γραπτή Παρέμβαση του Νότη Μαριά  η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις δεν κλείνει αλλά παραμένει ανοικτή και θα επανεξεταστεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...