14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Να μια πρόταση! Μετά τα περίπτερα τοπικών καταστημάτων εντός των βάσεων, να φτιάξουν και οίκους ανοχής

Ημερομηνία:

“Αγροτικό Αύγουστο” θυμιζαν οι “βάσεις του θανάτου” με τα περίπτερα που δημιουργήθηκαν με προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων αποδεικνύοντας οτι η αρμονική συνεργασία των τοπικών αρχών με τις στρατιωτικές αρχές, ειδικά τώρα που η οικονομική πίεση λόγω πανδημίας είναι τεράστια, μπορεί να οδηγήσει στην τρουμποποίηση του νομού.

Εμεις λοιπόν, θα προτείνουμε την επόμενη φορά να πάνε ένα βήμα παραπέρα, κι αφού έκαναν περίπτερα εντός των βάσεων για την εξυπηρέτηση του πληρώματος του αεροπλανοφόρου, αφού πουλάνε προϊόντα σε φιλικές τιμές, να φτιάξουν και οίκους ανοχής και στριπτιτζάδικα για την ικανοποίηση και των σεξουαλικών ορέξεών τους.

Έτσι, τα οφέλη της παρουσίας των βάσεων θα γίνουν σε ολους εμφανή όπως και οι ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιαζονται από αυτή τη “συνεργασια”, παρά τις αντιδράσεις μιας κακόβουλης “φωνασκούσας μειοψηφίας“.

Για να σοβαρευτούμε και λίγο τώρα…

Ο στρατός των ΗΠΑ μετακινεί τις επιχειρήσεις του και εμπλουτίζει τη δραστηριότητα των βάσεών όχι μόνο με κριτήριο τη στρατηγική σημασία της περιοχής. Σημαντικά κριτήρια επίσης αποτελούν η ελευθερία κινήσης που προσφέρουν κυβερνήσεις στη λειτουργία των εγκαταστάσεών αλλά και η απουσία λαϊκών αντιστάσεων. Τέτοια ελευθερία κινήσεων και απουσία αντιστάσεων υπάρχουν σε πρώην αποικιοκρατικά καθεστώτα, αλλά και σε χώρες οικονομικά ή πολιτικά εξαρτημένες και εξασθενημένες.

Μία τέτοια χώρα είναι και η Ελλάδα.

Ήταν και με “κυβέρνηση Αριστεράς”, ακόμα κι όταν οι 4 βουλευτές του νομού Χανίων ήταν εκλεγμένοι με κόμμα της Αριστεράς.

Δυστυχώς ή ευτυχως, η μεγάλη πλειοψηφία του Χανιώτικου λαού στο ζήτημα των βάσεων δεν εκπροσωπείται από τα κόμματα της πλειοψηφίας γιατί ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ την εκφράζουν.

Η πλειοψηφία των Χανιωτών αναγνωρίζουν ότι οι βάσεις δεν αποτελούν ευλογία, αλλά ένα χώρο μη δημοκρατίας. Δημιουργούν οικονομική εξάρτηση, αλλάζουν την λειτουργία της τοπικής οικονομίας, δε δημιουργούν “ευκαιρίες ανάπτυξης”. Οι βάσεις στρατιωτικοποιούν την ίδια την κουλτούρα ενός τόπου.

Και είναι ευλογία ότι ακομα υπάρχουν “φωνασκούσες μειοψηφίες” που διασώζουν την τιμή του τόπου και προασπίζουν με την παρουσία τους τη δημοκρατία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...