22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Μετά την λιακάδα δριμύς χιονιάς αύριοΤετάρτη στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Την διατήρηση και σήμερα Τρίτη, των χθεσινών καλών καιρικών συνθηκών προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Κρήτη. Όμως απο την νύχτα της Τρίτης και ειδικά απο το πρωί της Τετάρτης 11/12, αναμένουν ραγδαία αλλαγή με θυελλώδεις βορειάδες να εξαπλώνουν ένα κύμα πολικού ψύχους, ειδικά στις βόρειες περιοχές του νησιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο 7 έως 9 μποφόρ και η θερμοκρασία στις πόλεις θα κατεβεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι προβλέψεις για τις κεντρικές πόλεις κάνουν λόγο για 7 – 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αίσθηση ψύχους θα είναι ακόμη χαμηλότερη, στους 1 – 4 βαθμούς Κελσίου.

Εαν συνυπολογισθεί πως αναμένονται και ασθενείς βροχοπτώσεις, τότε οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά θα πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες, ενώ δεν αποκλείεται το χιονόνερο στις πόλεις.
Σχεδόν οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και για την Πέμπτη 12/12, με ουσιαστική βελτίωση απο την Παρασκευή 13/12.
Με αυτές τις προβλέψεις καλό θα ήταν να ληφθούν έγκαιρα μέτρα τόσο απο την αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, αλλά και απο τους ιδιώτες, προκειμένου να υπάρξουν τα λιγότερα προβλήματα απο τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις.

Αναλυτικότερα οι προγνώσεις για κεντρικές πόλεις στην Κρήτη έχουν ως εξής: 

Για σήμερα Τρίτη 10/12, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για την Τετάρτη 11/12 προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Με πληροφορίες απο meteo.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...