14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μετά την παραίτηση Σαρρή, ο Γιώργος Βούρβαχης πρόεδρος της ΕΠΟ μέχρι τις εκλογές

Ημερομηνία:

Για τις 12 ήταν προγραμματισμένο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ όπου υπήρχε θέμα παραίτησης του Γιώργου Σαρρή.

Oι πιέσεις που δεχόταν ήταν πολλές, ειδικά μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε 16 άτομα για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της ΕΠΟ.

Ο ίδιος δημόσια απέφευγε να πει οτιδήποτε, αλλά μιλώντας σε άτομα του περιβάλλοντος του, έκανε λόγο για παραίτηση. Μάλιστα, προσερχόμενος στα γραφεία της ΕΠΟ και σε ερώτηση εάν θα υπάρχουν εκπλήξεις, απάντησε λακωνικά: «Θα δείξει…».

Τελικά παραίτηση…

Οπως αναμενόταν ο Γιώργος Σαρρής, τελικά υπέβαλε την παραίτηση του μιλώντας στα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ. της ΕΠΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επειδή η συνεδρίαση συνεχίζεται, ο Σαρρής είναι αμετάπειστος και επιμένει στην παραίτηση του, υπό το βάρος της άσκησης των ποινικών διώξεων σε 16 άτομα, αλλά και όσα έχουν γίνει από την ΕΠΟ τον τελευταίο καιρό.

Πλέον, η ΕΠΟ πάει σε εκλογές αλλά μόνο για τη θέση του Προέδρου καθώς αυτός εκλέγεται από τις τοπικές ενώσεις, αντιθέτως με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο.

Οι εκλογές θα γίνουν μέσα σε ένα μήνα και έχει ενδιαφέρον ποιοι θα είναι υποψήφιοι…

Οπως είπε κατά την ομιλία του, αυτή ήταν η τρίτη φορά και η φαρμακερή για την παραίτηση του, καθώς το είχε σκεφτεί άλλες δύο φορές αλλά δεν το υλοποίησε, με τελευταία την ήττα από τα Νησιά Φερόε. Την απόφαση την πήρε λόγω της κόντρας με το υφυπουργείο Αθλητισμού με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η επιχορήγηση της ΕΠΟ, αλλά και τον πόλεμο που δεχόταν από πολλές πλευρές…

Ο Γιώργος Βούρβαχης πρόεδρος μέχρι τις εκλογές

Είναι δεδομένο ότι υποψηφιότητα θα βάλει και πάλι ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές έχασε από τον Σαρρή, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους έναντι 31. Ο Γκαγκάτσης όλο αυτό το διάστημα συνεχίζει τις επαφές και είναι σίγουρη η υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη, καθώς οι σχέσεις τους είναι καλές, ενώ στον ΠΑΟΚ εργάζεται και ο γιος του. Επίσης ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει ρίξει γέφυρες και προς την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη, προκειμένου να έχει την στήριξη του.

Επίσης υπάρχουν και νυν μέλη της ΕΠΟ που έχουν φιλοδοξίες για την θέση όπως ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης που ήδη ανέλαβε την θέση του Προέδρου μέχρι τις εκλογές.

Ο Γιώργος Βούρβαχης είχε αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στις αλλαγές του Ιουλίου στο Προεδρείο της ΕΠΟ. Τότε ακούστηκε και για πρώτη φορά ότι είναι πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος πρόεδρος στην Ομοσπονδία.

Μετά το τέλος του ΔΣ ο Γιώργος Σαρρής μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση.

«Πιστεύω ότι η σημερινή εξέλιξη είναι μια χρυσή ευκαιρία στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού να εκταμιεύσει τα χρήματα των Ενώσεων και των σωματείων. Γιατί μετά από τόσα χρόνια να τα χάσουμε με το πρόσχημα οτι η ΕΠΟ δεν ειναι φορολογικά ενήμερη. Αυτο το διαψευδω κατηγορηματικά και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πήρα αυτή την απόφαση όταν είδα την άρση της φορολογικής ενημερότητας την Παρασκευή».

"google ad"

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ