16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μετά την υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Τα μαθητικά χρόνια ήταν ωραία; Όχι δεν ήταν

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Τσιτιρίδη | Προσπαθούσα για χρόνια να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν ωραία τα μαθητικά τα χρόνια.. άλλωστε όλοι το ίδιο δεν λένε ειπα να το λέω και εγω. Ήρθε όμως η υπόθεση του Βαγγέλη να μου θυμίσει οτι ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

Το Bullying μου κράτησε περίπου 5 χρόνια στα οποία είχα ακούει κάθε λογής βρισιές, απειλές, με είχαν κυνηγήσει με είχαν φτύσει και με είχαν ξεφτιλίσει με κάθε τρόπο. Φοβόμουν να βγω απο το σχολείο αν δεν είχαν φύγει όλα τα παιδιά, απέφευγα να πλησιάζω μεγάλες παρέες δεν συμμετείχα σε κανένα ομαδικό άθλημα.

Είχα καθηγητή που όταν με κορόιδευαν στην τάξη το έβρισκε αστείο και γελούσε και αυτός. Είχα καθηγήτρια που της λέγανε “έχουμε ενα πούστη μέσα στην τάξη” και αυτή είχε πει .. δεν είναι της ώρας να μιλάμε για παθολογικά άρρωστες συμπεριφορές και άλλαζε θέμα.

Το επαναλαμβανόμενο Bullying σε κάνει να φοβάσαι να νιώθεις ντροπή και τελικά να αναρωτιέσαι μήπως έχουν και δίκιο όλοι αυτοί και δεν αξίζεις τίποτα σαν άνθρωπος. Τότε η σκέψη της αυτοκτονίας φαντάζει δελεαστική και ναι την είχα κάνει κάποιες φορές τις ατελείωτες ώρες μοναξιάς τη εφηβείας.

Η υπόθεση του Βαγγέλη με έκανε να θυμηθώ ότι το Bullying δεν το ξεχνάς ποτέ και καθορίζει κατά πολύ αυτό που είσαι και γίνεσαι και οτι παρά τα χρόνια που περάσανε και ενώ ειμαστε στο 2015 ελάχιστα έχουμε αλλάξει.

Γι’ αυτο λοιπόν όλοι εσείς οι βασανιστές μου, του διπλανού μου και όλων των παιδιών εσείς οι σημερινοί η και μελλοντικοί γονείς και καθηγητές σταματήστε να υποκρίνεστε τους σοκαρισμένους και τους λυπημένους μπροστά απο την τηλεόραση θυμηθείτε αυτά που κάνατε εσείς στο σχολείο και καλλιεργείστε έστω και τώρα στα παιδιά σας το σεβασμό στην ζωή και την διαφορετικότητα.

Πολύ φοβάμαι ότι μας έμεινε η υποκρισία γιατί σαν εκπαιδευτικό σύστημα και σαν άνθρωποι αποτύχαμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασίλης Κασσελάκης: Ευπρόσδεκτες στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των «Σπαρτιατών»

Ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης που κατεβαίνει και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε...

34o Grand Prix Μάχης της Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης 2024

Ο Σκοπευτικός Σύλλογός “O Βάρδας” διοργανώνει στο Εθνικό Σκοπευτήριο...

Σπιτικές προτάσεις: Τσουρέκια

Τέσσερα κιλά αλεύρι, δέκα αβγά (τα δύο απ’ αυτά...

Μουσική παράσταση με αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία στην αυλή της Κατάληψης Rosa Nera

Σε μια μουσική παράσταση με της συλλογικότητας, αύριο Σάββατο...