20.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Μετά τις ΗΠΑ, αποσύρεται και η Ρωσία από την συμφωνία για τα πυρηνικά

Ημερομηνία:

Μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά ακολούθησε και η Μόσχα, αναπυρώνοντας τους σχεδιασμούς για νέα κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των δύο ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.

Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF), που είχε υπογραφεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έπειτα από ανάλογη κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι Αμερικανοί εταίροι δήλωσαν πως αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στη συμφωνία, την αναστέλλουμε κι εμείς», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, πως θα αποσυρθούν από τη συνθήκη INF με τη Ρωσία σε έξι μήνες, αν η Μόσχα δεν τερματίσει αυτό που χαρακτηρίζουν παραβιάσεις αυτής της συμφωνίας ορόσημο του 1987 για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα αρχίσει να εργάζεται για να κατασκευάσει νέους πυραύλους, ανάμεσα στους οποίους και υπερηχητικούς, και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για τον αφοπλισμό.

Οι κινήσεις των δύο ισχυρών κρατών, εδράζονται στην όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων με την Ευρωπαϊκή ήπειρο να μετατρέπεται πλέον σε μια επικίνδυνη σκακιέρα για πυρηνικά «παιχνίδια»…

imerodromos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρονική δηµοπρασία για παραλίες στα Χανιά

Με ηλεκτρονική δηµοπρασία θα γίνει η παραχώρηση του δικαιώµατος...

Περιβαλλοντική δράση από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων

Δράση με θέμα “Αυτόματη Δασοπροστασία – Χρήστος Μουλας” διοργανώνει...

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στηρίζει τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών

Τη στήριξή του στα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών και...

Κ. Κυρανάκης από Ρέθυμνο: Χαμηλό το ποσοστό δήλωσης περιουσιών στο Κτηματολόγιο

Σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και φορείς...