20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Μετά το Airbnb στην Κρήτη νοικιάζουν και αυτοκίνητα σε τουρίστες

Ημερομηνία:

Έξτρα εισόδημα προσπαθούν να εξασφαλίσουν πολλοί Κρητικοί όχι μόνο ενοικιάζοντας τα σπίτια τους αλλά και τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους σε ξένους επισκέπτες.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πατρίς ο διευθυντής του ΕΟΤ Κρήτης, Άρης Στρατάκης, το ενδιαφέρον του κόσμου να διαθέσει το Ι.Χ. του για ενοικίαση είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

«Αυτή είναι η νέα μόδα» σχολίασε. Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα απ’ όλη την Κρήτη από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να πάρουν τη σχετική άδεια και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη πάρει άδεια. Πλέον η διαδικασία είναι απλή και αφορά και εκείνους που θέλουν να διαθέσουν τα και αυτοκίνητά τους και με οδηγό δηλαδή ίδιους.

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να υποβάλουν μια αίτηση στον ΕΟΤ, να προσκομίσουν πιστοποιητικό ταξινόμησης και φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας για το εκμισθούμενο όχημα, το οποίο πρέπει να έχει μέγιστο χρόνο κυκλοφορίας 7 χρόνια, παράβολο υπέρ Δημοσίου 100 ευρώ, πλέον χαρτοσήμου.
Όσον αφορά στις μισθώσεις κατοικιών, το ενδιαφέρον παραμένει αφού και σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες είναι απλές και όχι χρονοβόρες ακόμη και αν θέλουν να πάρουν άδεια από ΕΟΤ.

Ο κ. Στρατάκης σημείωσε «Εκείνοι, που θέλουν να ενοικιάζουν το σπίτι τους, μπορούν να το κάνουν, όπως προβλέπει ο νόμος για 90 ημέρες παρέχοντας μόνο κλινοσκεπάσματα. Πρέπει να μπουν στο ΤΑΞΙΝΕΤ και να δηλώσουν μέχρι 2 ακίνητα στο μητρώο.

Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται αίτηση με στοιχεία για την άδεια της οικοδομής και το τοπογραφικό προκειμένου να τους χορηγηθεί αριθμός μητρώου από τον ΕΟΤ. Η όλη διαδικασία τελειώνει σε μια εβδομάδα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως...

Γερμανική Κατοχή: Ο «Ποντικοβασίλης» – Κάμποι Κυδωνίας, 7 Μαΐου 1944

Του Μιχαήλ Κατσανεβάκη * Θα δανειστούμε μερικούς στοίχους από το...