27.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Μετά το Brexit, δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία ζητούν Λεπέν και Βίλντερς

Ημερομηνία:

Τις ορέξεις των ευρω-σκεπτικιστών και εθνικιστών της Ευρώπης ανοίγει το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει το δρόμο για το μέλλον και την ελευθερία […] Η πληθυσμός της Ολλανδίας δικαιούται επίσης δημοψήφισμα», δήλωσε ο ολλανδός εθνικιστής ηγέτης Γκέερτ Βίλντερς. Πανηγυρίζει η Μαρίν Λεπέν.

Τις ορέξεις των ευρω-σκεπτικιστών και εθνικιστών της Ευρώπης ανοίγει το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ψήφισε να γίνει η πρώτη χώρα που εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και ο Γκέερτ Βίλντερς του Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία έσπευσαν να ζητήσουν δημοψηφίσματα για έξοδο των χωρών τους από την ενωμένη Ευρώπη.

«Νίκη της ελευθερίας! Όπως είχε ζητώ εδώ και χρόνια, χρειάζεται τώρα το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε μέσω Twitter ο ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει το δρόμο για το μέλλον και την ελευθερία […] Ο πληθυσμός της Ολλανδίας δικαιούται επίσης δημοψήφισμα. Το Κόμμα της Ελευθερίας απαιτεί επομένως δημοψήφισμα για το Nexit, την ολλανδική έξοδο από την Ε.Ε.», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Βίλντερς.

Νωρίτερα, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, που είναι ανερχόμενο αστέρι στο Εθνικό Μέτωπο, κάλεσε επίσης για δημοψήφισμα.

«Είναι τώρα ώρα να εισάγουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Η Γαλλία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει», ανέφερε η Μαριόν Λεπέν στον λογαριασμό της στο Twitter.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ