14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μετέτρεψαν την τουρκική κρήνη στην Πύλη της Άμμου σε τουαλέτα καταγγέλει η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Η εικόνα τουριστών να ουρούν όπου βρίσκουν είναι πολύ συνηθισμένη φέτος στα Χανιά όμως κάποιοι φαίνεται ότι έχουν πάει στο επόμενο επίπεδο αφού, όπως αναφέρει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων με επιστολή την οποία κοινοποιεί προς τον Δήμαρχο Χανιων και την Εφορία Βυζαντιμών Μνημείων, πολλοί χρησιμοποιούν την τουρκική κρήνη στην Πύλη της Άμμου ως αποχωρητήριο!

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη δημιουργούν νομοθεσία που επιβάλλουν βαριά πρόστιμα για αντικοινωνικές συμπεριφορές τουριστών όπως η δημόσια ούρηση. Περιορισμοί επίσης τίθονται στη διάθεση ποτων σε all inclusive ξενοδοχεία αλλά και στο σε ποιες παραλίες και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορουν να παίζουν οι λουόμενοι ρακέτες.

Πιο αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Έξω από την πύλη της Άμμου των Βενετσιάνικων τειχών, οι Τούρκοι έφτιαξαν μια κρήνη ούτως ώστε οι ερχόμενοι από την περιοχή Ακρωτηρίου να πίνουν νερό και να πλύνουν τα πόδια τους όπως συνηθιζόταν πριν επισκεφτούν ένα τζαμί τους.

Είναι ένα από τα λίγα κτίσματα που κατασκεύασαν οι Τούρκοι και σώθηκε από την διάνοιξη στο ρήγμα του τείχους για να περάσει ο δρόμος προς την ανατολική τάφρο και το Κουμ Καπι.

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη σεβασμού και συντήρησης κτισμάτων που απεικονίζουν την ιστορία του τόπου μας, είτε μιναρές είναι στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη είτε το Γερμανικό πουλί στην Παρηγοριά, ανεξάρτητα εάν αυτά ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις είναι η ιστορία μας και επειδή είμαστε Πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να τα φροντίζουμε.

Η συγκεκριμένη κρήνη όπως καταγγέλλουν μέλη μας έχει αλλάξει χρήση και από κρήνη χωρίς νερό, έχει μετατραπεί σε υπαίθριο αποχωρητήριο τις βραδινές μεταμεσονύκτιες ώρες.

Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί μέριμνα είτε για την περίφραξη της με τοποθέτηση επιγραφής για το μνημείο, είτε να υπάρχει καθαρισμός από τον Δήμο σε τακτική βάση με πλυστικό μηχάνημα. Καλό δε θα ήταν το πλυστικό μηχάνημα να έπλενε και την διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών καθώς αυτές σύντομα τις σκεπάζει η βρωμιά του δρόμου και γίνονται σχεδον αόρατες.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Κουκουράκης Ι. Κασαπάκης Εμμ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...