13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Μεταρρυθμίσεις, αύξηση ΦΠΑ και τραπεζών από τη Moody’s

Ημερομηνία:

Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας έντεκα ευρωπαϊκών τραπεζών ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s,  προειδοποιώντας πως αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα συνεχίσει τις υποβαθμίσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η απόφαση του Moody’s αφορά πέντε ολλανδικές τράπεζες -μεταξύ των οποίων τις Rabobank, ING και ABN Amro – τρεις γαλλικές, μία από το Βέλγιο, μία από την Ιταλία και άλλη μία από το Λουξεμβούργο.

Οι γαλλικές τράπεζες Natixis, Credit Foncier de France και Banque Palatine (όλες θυγατρικές του ομίλου BPCE) υποβαθμίστηκαν κατά μία ή δύο μονάδες, πέφτοντας στη βαθμίδα Α2. Στην ίδια κατηγορία έπεσαν και οι δύο τράπεζες από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο ενώ η ιταλική UniCredit Leasing υποβαθμίστηκε από το Α3 στο Baa2.

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως η απόφαση για την υποβάθμιση δεν έχει ως βασικό σενάριο τον αυξημένο κίνδυνο της Ελλάδας από το ευρώ και πως «αν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ καταστεί κεντρικό σενάριο της Moody’s, θα χρειαστούν περαιτέρω αξιολογήσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...