17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μεϊμαράκης από Χανιά: Όχι στα ψέματα – Αν πίστευε όσα έλεγε για τα νταούλια είναι ανόητος, αν όχι είναι επικίνδυνος – Η μαντινάδα της Ντόρας και η αισιοδοξία του Επίτιμου | Αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

“Τώρα που είδαν την εικόνα με το νεκρό παιδάκι κατάλαβαν ότι υπάρχει το πρόβλημα;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνεχίζοντας το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΧΑ. Το τραπέζι στην οικία Μητσοτάκη και η δήλωση του Επίτιμου

Σφοδρή επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σημερινή εικόνα με τους πρόσφυγες και μετανάστες εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης χθες το βράδυ από τα Χανιά, όπου μίλησε σε εκδήλωση με τη Ντόρα Μπακογιάννη να του αφιερώνει μαντινάδα και στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο στην οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι.

Ο κ.Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην εικόνα του παιδιού που ξεβράστηκε νεκρό στις τουρκικές ακτές, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η ΝΔ εδώ και καιρό έλεγε ότι θα έπρεπε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

“Αδιαφόρησαν πλήρως για το μεταναστευτικό. Το μόνο που κάνανε ήταν να κλείσουν την Αμυγδαλέζα χωρίς να ενδιαφερθούν για το που θα πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Έκαναν και δηλώσεις του τύπου «οι μετανάστες λιάζονται» και μετά «έρχονται και εξαφανίζονται»” είπε, αποδίδοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έκανε όμως ειδική μνεία στον αρμόδιο Ελληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις προσπάθειες της κ.Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

DSCF4182

“Τελικά, αποδεικνύεται ότι όσα έκανε σε δυο μέρες η υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν έγιναν στους έξι μήνες που κυβερνούσε η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου” σχολίασε ο κ.Μεϊμαράκης και συνέχισε το άνοιγμα στους ψηφοφόρους ΑΝΕΛ και ΧΑ, λέγοντας “ σκεφτείτε ότι ο κ. Καμμένος με τους ΑΝΕΛ το είχε και πρώτο σύνθημα το θέμα” και “υπήρξαν και κάποιοι Έλληνες συμπολίτες μας, που ψήφισαν ακραία κόμματα για να λυθεί το μεταναστευτικό, το οποίο τελικά φούντωσε, μεγάλωσε ελλείψει πολιτικής.”

Ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι η πολιτική πρόταση της ΝΔ για το μεταναστευτικό, εκτός του ότι πρέπει να ελεγχθούν τα σύνορα, στηρίζεται και σε τρεις άλλες βασικές κατευθύνσεις:

Πρώτον η μετατροπή της Frontex σε μία δύναμη που να έχει τη δυνατότητα ελέγχου των συνόρων. Δεύτερον, η σύσταση επιτροπών για την είσπραξη των χρημάτων. Τρίτον, ο διαχωρισμός προσφύγων από μετανάστες, γιατί για τους πρώτους πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική πολιτική.

DSCF4153

“Τώρα που είδαν την εικόνα κατάλαβαν ότι υπάρχει το πρόβλημα; Τόσο καιρό, τόσους μήνες που πνίγηκαν πάνω από 20.000 μετανάστες και που τους δίναμε τις προτάσεις μας, γιατί δεν τις πρόβαλλαν; ;” συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. “Είμαστε άνθρωποι και το αντιμετωπίζουμε ανθρώπινα. Είμαστε άνθρωποι και τους βλέπουμε ως απελπισμένους ανθρώπους που πρέπει να τους δώσουμε πράγματι τη σημασία που απαιτείται, αλλά και να ακολουθήσουμε και τις πολιτικές που πρέπει”, πρόσθεσε.

Εκτός από την απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, ο κ.Μεϊμαράκης θέλησε να στείλει και μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει επιτέλους το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συλλογικά και συνολικά.

DSCF4115

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε επίσης μήνυμα κατά της ψήφου διαμαρτυρίας και της αποχής. “Η αποχή σε αυτή τη φάση δε βοηθά. Η αποχή το Γενάρη εμμέσως βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος. Δεν είναι ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας και για ψήφο τιμωρίας του πολιτικού συστήματος. Γιατί η διαμαρτυρία μας κόστισε τελικά” είπε.

Στάθηκε στην ανάγκη «να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο» και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή και όχι – όπως είπε – στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος.

"google ad"

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «… δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και πια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

DSCF4273

Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, και ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι όπως είπε επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι: «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούργιο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον πρώην πρωθυπουργό για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι, «εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν ήθελε τις εκλογές, απεναντίας είχε προτείνει διαφορετικό χρόνο, ώστε να προλάβουν τα κόμματα να γυρίσουν όλη την Ελλάδα, να ενημερώσουν για το πρόγραμμα τους και να πείσουν για την κρισιμότητα της περιόδου, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα, «το πλαίσιο της συμφωνίας που ψηφίστηκε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστού, οι πολίτες δεν το γνωρίζουν και σήμερα πια καλούνται να πάρουν απόφαση για το τι θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν προλάβει οι πολίτες να καταλάβουν το τι υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και για το τι δεσμεύτηκε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε να επικρατήσει η λογική. Δεδομένου όπως τόνισε πως: « αν σήμερα τον ρωτήσει αν πίστευε όλα όσα έλεγε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο για χορούς και νταούλια τα πίστευε, τότε είναι έως και ανόητος, αν όμως δεν τον πίστευε, τότε μας κορόιδευε και μάλιστα επικίνδυνα».

IMG_9419

Αναρωτήθηκε αν και πάλι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και ζήτησε να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φυλλορροεί» φεύγουν μαζικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για αριστερή μελαγχολία. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει Εθνική μελαγχολία… Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου λέμε όχι στη Μελαγχολία», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση τόνισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές. Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα».

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματος του στην ψηφοφορία για την συμφωνία με τους εταίρους είπε: «ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».

DSCF4467

Δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δεχθεί την άγρια φορολόγηση των αγροτών, τόνισε όμως “δεν σας λέω ότι θα το καταργήσουμε πλήρως. Σας λέω θα παλέψουμε για να μην γίνει.”

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας, υπενθυμίζοντας ότι στα έξι χρόνια της κρίσης -από το 2009 μέχρι το 2015- η χώρα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς. Και ζήτησε εντολή τετραετίας για κυβέρνηση που θα έχει κορμό τη ΝΔ.

DSCF4031

Η μαντινάδα της Ντόρας και το τραπέζι του Επίτιμου

Ο κ.Μεϊμαράκης δήλωσε επίσης “υπερήφανος που είμαι κρητικός και που η Ελλάδα θα αποκτήσει κρητικό πρωθυπουργό με τη βοήθεια του Θεού και την ψήφο του λαού.”

Στην εκδήλωση μάλιστα τον είχε υποδεχθεί η κ.Μπακογιάννη με μία μαντινάδα: “Καλώς μας ήρθες πρόεδρε, η Κρήτη καμαρώνει, που ένας άντρας μπεσαλής κάθεται στο τιμόνι”.

Η πρώην υπουργός είχε πραγματοποιήσει μεγάλη κινητοποίηση στα Χανιά και ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την εκδήλωση παρακάθισε σε δείπνο στην οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Κωστής Χατζηδάκης, Θόδωρος Φορτσάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μανουσος Βολουδάκης κα.

DSCF4191

Το μενού περιελάμβανε καλτσούνια, γαμοπίλαφο, κατσίκι στο φούρνο και κρεατόπιτα αλλά και πολιτική συζήτηση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ να σχολιάζει ότι όποιος πει την αλήθεια στο λαό δε θα χάσει.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε και δήλωση στη συνέχεια:

“Η Ελλάς, για πρώτη φορά ιστορία της, βρίσκεται σε μία φάση κατά την οποία είναι ξεκάθαρο σε όλους, ποια είναι η πορεία την οποία οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Οι εκλογές για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία δεν θα αποφασίσουν για την πολιτική που θα ακολουθηθεί και αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί την Αλήθεια. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε. Έχουμε μπροστά μας δρόμο μακρύ και δύσκολο, καθώς η κρίση συνεχίζεται και με την πάροδο του χρόνου επιβαρύνεται.

DSCF3990

Η μόνη λύση τούτη την ώρα για τον τόπο, είναι να γίνει συνένωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσκλητήριο Αρίστων προς όλους τους Ικανούς και Άξιους –όπου και εάν βρίσκονται- προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η επίμονη προσπάθεια που θα μας βγάλει επιτέλους από το τέλμα. Χρειάζεται να εξαντληθεί η τετραετία από μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε να επιστρέψουμε στην πολιτική ομαλότητα.

Αυτό το δύσκολο έργο μόνο η ΝΔ μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι αυτό και η πρωτιά της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές αποτελεί εθνική ανάγκη.

Θέλω πάντως να επισημάνω ότι προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Εμείς οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο, πετυχαίνουμε το στόχο μας πολύ συντομότερα απ’ ότι όλοι νομίζουν.”

Φωτογραφίες: Νίκος Ν. Αγγελάκης

protothema.gr, news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...