16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μεϊμαράκης: “Εδώ δε το παίζουμε ούτε αντιμνημονιακοί ούτε μνημονιακοί, αλλά μη μας τη λέτε κι από πάνω”

Ημερομηνία:

“Εδώ δε το παίζουμε ούτε αντιμνημονιακοί ούτε μνημονιακοί, αλλά μη μας τη λέτε κι από πάνω”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας να αποδομήσει την κυβέρνηση εξ αριστερών, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε ότι επιτίθεται σε όποιον παράγει με αφορμή το φόρο στο κρασί. Τι είπε για τις εσωκομματικές εκλογές της ΚυριακήςAdtech Ad

Για νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη αριστερά έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.

Ο κ.Μεϊμαράκης επιχείρησε έτσι να αποδομήσει την κυβέρνηση εξ αριστερών, υπερασπιζόμενος παράλληλα δια της αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση της ΝΔ.

“Εδώ δε το παίζουμε ούτε αντιμνημονιακοί ούτε μνημονιακοί, αλλά μη μας τη λέτε κι από πάνω”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ χρησιμοποίησε πάνω από δέκα φορές τον όρο “νεοφιλελευθερισμός” και το επίθετο “νεοφιλελεύθερη” για να περιγράψει την πολιτική της κυβέρνησης.

Υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο ανοίγει κερκόπορτα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, συγκρίνοντας τις νέες ρυθμίσεις με τις διατάξεις που ίσχυαν επί κυβέρνησης ΝΔ και καταλήγοντας ότι για πρώτη φορά από το 2008 καταργείται κάθε εξωδικαστική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά και την κυβερνηση για ανικανότητα, ανευθυνότητα και ανεπάρκεια. “Προσπαθούν να μας εξισώσουν όλους προς τα κάτω και αυτή είναι η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ, που από το όχι σε όλα κατέληξε στο ναι σε όλα”, είπε και συνέχισε την επίθεση κατά του… νεοφιλελευθερισμού.

“Η νεοφιλελεύθερη αριστερά, που πετσόκοψε συντάξεις, αύξησε τον ΦΠΑ παντού πλήττοντας τα φτωχά στρώματα, μείωσε το επίδομα θέρμανσης και τους δικαιούχους, η νεοφιλελεύθερη αριστερά είναι και ανάλγητη, βγάζει σπίτια σε πλειστηριασμό. Δεύτερη φορά αριστερά, πρώτη φορά σπίτια στο σφυρί”, είπε και αναρωτήθηκε: “Τι την περάσατε τη Βουλή, πλυντήριο να ξεπλένει τις ιδεοληψίες σας;”

Ο κ.Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι “εκτός από αριστερούς πλειστηριασμούς, έχουμε και αριστερούς φόρους”, καθώς όπως είπε σε κάθε νομοσχέδιο από τις εκλογές μέχρι σήμερα η κυβέρνηση φέρνει νέους φόρους ή αυξάνει τους υπάρχοντες.

Επιτέθηκε ιδιαίτερα στην κυβέρνηση διότι με το προηγούμενο νομοσχέδιο απειλούσε την ελληνική μπύρα και με αυτό βάζει φόρο στο κρασί. “Χτυπά αλύπητα όποιον παράγει στη χώρα, μόλις ακούει ότι κάποιος παράγει αυτή την κυβέρνηση την πιάνει αλλεργία” είπε. “Βάζετε φόρο που δεν έχει καμία άλλη οινοπαραγωγική χώρα. Τριάντα λεπτά στο εισαγώμενο κρασί των 100 ευρώ και στο χύμα ελληνικό κρασί των τριών ευρώ. Υπηρετείτε τα ελληνικά συμφέροντα; Εχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε” πρόσθεσε.

Ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε και στην κριτική που δέχεται η ΝΔ ότι ενώ ψήφισε τη συμφωνία τώρα καταψηφίζει τα μέτρα, διαχωρίζοντας τη στήριξη στο γενικό πλαίσιο του νέου προγράμματος από τα ειδικά μέτρα, τα οποία δεν είχαν ψηφιστεί όπως είπε το καλοκαίρι για αυτό και χρειάζεται να τα φέρει τώρα η κυβέρνηση.

Απέδωσε για πολλοστή φορά την πατρότητα των φόρων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ . Υπενθύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος ως αντιπολίτευση καλούσε τους βουλευτές της ΝΔ να μην ψηφίζουν μέτρα, αλλά απέφυγε να κάνει και εκείνος το ίδιο.

Έκλεισε δε με μία αναφορά στις γαλάζιες εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, αλλά και στην παραίτηση Σακκελαρίδη και τις απειλές Νικολόπουλου περί καταψήφισης: “Περιμένατε ότι η ΝΔ θα έχει προβλήματα. Κοιτάξτε να λύσετε τα δικά σας και σας διαβεβαιώ ότι η ΝΔ ενωμένη και δυνατή τη Δευτέρα θα είναι εδώ να ασκήσει τα θεσμικά της καθήκοντα”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...