14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μεϊμαράκης: Το 3ο μνημόνιο έχει υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

Ημερομηνία:

Προέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αν και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να προσφύγει σε κάλπες – «Θα βάλει σε περιπέτειες τον λαό για να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα;» – Παρόντες Σαμαράς, Καραμανλής και Μπακογιάννη.

Μέσα σε θυελλώδη χειροκροτήματα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εξουσιοδότησαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι την άνοιξη του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της εφορευτικής για τη διεξαγωγή εκλογών θα γίνει εν καιρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αν και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να προσφύγει σε κάλπες. «Θα βάλει σε περιπέτειες τον ελληνικό λαό για να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα;» αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και επισήμανε καταχειροκροτούμενος: «Όταν μας εξηγήσουν γιατί θα κάνουν εκλογές τότε θα τους εξηγήσουμε ότι θα τις κερδίσουμε».

«H ΝΔ στέκεται μακριά από τα άκρα, υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του έθνους. Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την ομοψυχία, τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Η παράταξη που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Το 3ο μνημόνιο έχει υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας μπροστά στον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι το μέλλλον του τόπου μας είναι στο ευρώ και την Ευρωζών ενώ σε μια εμφανή προσπάθεια να τονώσει τον κομματικό πατριωτισμό των στελεχών του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με ευρεία αναφορά στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «του εθνάρχη και ιδρυτή μας», όπως είπε.

«Εμείς είμαστε οι γνήσια κοινωνικά ευαίσθητοι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «H ΝΔ ακολουθεί τον δρόμο του κοινωνικού μεταρρυθμιστικού έργου, της λογικής, της μετριοπάθειας, της συνδιαμόρφωσης του νέου προγράμματος που πρέπει να έχουμε».

«Θέλουμε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν να έρθουν στη ΝΔ, τους καλούμε για το καλό της χώρας» συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας: «Εκφράζουμε τους ανέργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, τους νέους και τις νέες που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται κουρέλια, τους κοινωνικά ασθενέστερους».

«Έπρεπε να συμφωνήσουμε για το καλό της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε πιο κάτω το κομματικό συμφέρον προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας. «Αυτή η συγκυβέρνηση κράτησε δυόμισι χρόνια ενώ όλοι μας έλεγαν ότι δεν θα κρατήσει πάω από ένα πεντάμηνο» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά για να μην φανούν τα πρωτα οφέλη εξόδου απο κρίση. Σύρθηκαν σε μεγάλο δάνειο, που συνεπάγεται βαριά μέτρα» εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Αυτά που γίνονται σήμερα ούτε στη σκέψη μας δεν τολμούσαμε να τα κάνουμε» είπε ο προεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε με ειρωνική διάθεση ότι τη μία ο πρωθυπουργός ασπάζεται την πρόεδρο της Βουλής και την άλλη η κυρία Κωνσταντοπούλου αποδοκιμάζει και καταψηφίζει την κυβερνητική πολιτική ενώ είπε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής. «Είναι δικό τους το θέμα. Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια, αν χρειαστεί, αλλά αυτή πρέπει να προσέχει πως συμπεριφέρεται στους συναδέλφους βουλευτές» είπε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην παράδοση-παραλαβή καθηκόντων προέδρου της Βουλής όπου υποδέχθηκε την Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα μπουκέτο λουλούδια.

protothema.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ