20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μεϊμαράκης: Χτίστε πάνω στα καλά της κυβέρνησης Σαμαρά

Ημερομηνία:

«Τα προαπαιτούμενα που ψηφίζουμε σήμερα ανοίγουν το δρόμο για το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκης από το βήμα της Ολομέλειας, προσθέτοντας πως «απομακρύνθηκε ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας με τα χρήματα που μας έστειλαν οι πραξικοπηματίες και οι εκβιαστές, όπως τους αποκαλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, που αναδείχθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες, δεν εξαφανίστηκαν. «Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που θέλουν να βγούμε από το ευρώ και σε αυτούς βγάζω το καπέλο, φοβάμαι όμως εκείνους που λένε ότι δεν το θέλουν αλλά μας οδηγούν εκείνων», τόνισε.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για πράξεις και παραλείψεις που επιδείνωσαν την κατάσταση στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα και για αθέτηση υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό. «Φέρατε πιο επώδυνη πρόταση από αυτή που απορρίψατε στο δημοψήφισμα», υποστήριξε και ρώτησε με σκωπτικό τρόπο: «Υποδεχθήκατε τους τροϊκανούς σήμερα που ήλθαν στα υπουργεία;».

Αναφερόμενος στην υπερψήφιση από τη ΝΔ των προαπαιτούμενων, είπε πως «η ΝΔ συμφωνεί με εσάς μόνο στον εθνικό σκοπό, στηρίζουμε την Ελλάδα και την πατρίδα και ψηφίζουμε “ναι” για να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη που εξ αιτίας σας χάσαμε. Σας καλώ να αποδεχθείτε τα θετικά που άφησε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να χτίσετε πάνω σε αυτά».

Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος, όλους εκείνους που δεν θέλουν να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα και η εργασία σε αυτόν τον τόπο. Εκπροσωπείτε τον κρατισμό, βάζετε φόρους στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσετε ένα μεγάλο και αντιπαραγωγικό κράτος. Εμείς θέλουμε ένα πιο μικρό κράτος με επιτελικό ρόλο. Η ΝΔ κοιτάζει το μέλλον και επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς κραυγές με διάλογο, επιλέγει τον δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου που έχει κέντρο τον άνθρωπο και εργαζόμαστε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Qmtc6GtTVF4″]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ