31.5 C
Chania
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026

Με αγροτικά αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας σήμερα το πρωί 51 ακόμα αλλοδαποί

Ημερομηνία:

Με αγροτικά αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν  στο λιμάνι της Παλαιόχωρας νωρίς σήμερα το πρωί 51 ακόμα αλλοδαποί, των οποίων η βάρκα προσάραξε στους Ανύδρους, στον δρόμο προς το Γιαλισκάρι στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη στην ΕΡΤ Κρήτης και στην εκπομπή «Πάντα κάτι τρέχει στην Κρήτη», δεδομένης της ανάγκης της άμεσης μεταφοράς των ανθρώπων στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και σε συνδυασμό το δύσβατο της πρόσβασης στην συγκεκριμένη παραλία, επιστρατεύτηκαν τρία αγροτικά οχήματα 4×4 και πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ένα αγροτικό οδήγησε ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης.

Ανάμεσα στους μετανάστες που -κατά δήλωσή τους- κατάγονται από το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν, είναι δύο γυναίκες και ένα βρέφος.

Ήδη στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έχουν «δέσει» σκάφη της Frontex και του Λιμενικού, που μετέφεραν 131 μετανάστες που διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας νότια της Γαύδου. Αναμένεται η μεταφορά τους με λεωφορεία, στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας, στην Αγυιά Χανίνων.

Στην πρώτη επιχείρηση εντοπίστηκαν 43 αλλοδαποί να επιβαίνουν σε λέμβο, περίπου 20 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, από εναέριο μέσο της δύναμης Frontex. Σκάφος της Frontex έσπευσε στο σημείο και προχώρησε στην περισυλλογή τους.

Λίγες ώρες αργότερα, πάλι εναέριο μέσο της δύναμης Frontex εντόπισε συνολικά περίπου 88 αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο λέμβους στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου. Και σε αυτή την περίπτωση, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, με σκάφος της Frontex να προχωρά στην περισυλλογή τους.

Συνολικά, από τις δύο νυχτερινές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και διασώθηκαν περίπου 131 άνθρωποι. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και από εκεί στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη, Κατερίνα Πολύζου

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός ΜΕΘ μετά από 58 μέρες ο Αριστοτέλης Χαντζής

Στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» βρισκεται πλέον ο...