17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Με ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης καταδικάζει την δολοφονία του Π. Φύσσα

Ημερομηνία:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωσή της καταδικάζει την άνανδρη δολοφονία του Π. Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.Η νεοναζιστική οργάνωση αποκαλύπτει καθημερινά το πραγματικό της πρόσωπο, έτσι, όσο και αν προσπαθεί με την προσχηματική φραστική καταδίκη και αποδοκιμασία του στελέχους της να αποφύγει τις αυταπόδεικτες ποινικές ευθύνες της ηγεσίας της, που όπλισε το χέρι του δράστη, δεν μπορεί να πετύχει το σκοπό της. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση.

Οι χιλιάδες Έλληνες πολίτες που οργισμένοι, αγανακτισμένοι και απελπισμένοι από την κρίση και τη διαχείρισή της ψήφισαν τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση για να τιμωρήσουν το πολιτικό μας σύστημα, ασφαλώς και δεν ευθύνονται, δεν ταυτίζονται και δεν υιοθετούν τις εγκληματικές δραστηριότητες της ηγεσίας και των άβουλων εκτελεστικών οργάνων της.

Τα κόμματα του συνταγματικού δημοκρατικού τόξου έχουν χρέος να εγκαταλείψουν τις στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις και να αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης την κρίση, η οποία σε συνδυασμό με τις τεχνητές εντάσεις και ακραίες συμπεριφορές ακόμη και πολιτικών αρχηγών εντός και εκτός Κοινοβουλίου, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων ακραίων συμπεριφορών.

Η βιαστική και πρόχειρη αυστηροποίηση του ποινικού νόμου, δεν αντιμετωπίζει το μείζον για τη δημοκρατία μας πρόβλημα, ίσως δε και να ρίχνει νερό στο μύλο της φασιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης.

Τα φαινόμενα αυτά αντιμετωπίζονται με μέτρα πολιτικής, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται και νομοθετικές πρωτοβουλίες θωράκισης της δημοκρατίας και των θεσμών της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...