16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Με αφορμή το βαρύ πρόστιμο στον 45χρονο που πάλευε επί ώρες με τα κύματα, δε γίνεται να τιμωρείται αυτός που έχει ανάγκη από βοήθεια!

Ημερομηνία:

Με αφορμή την είδηση ότι ο 45χρονος που πάλευε επί ώρες με τα κύματα για να σώσει τη σύντροφό του θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο πολλές χιλιάδες ευρώ για άσκοπη μετακίνηση του λιμενικού, αφού υπήρχε απαγόρευση απόπλου.

Τώρα, αυτό μπορεί να μοιάζει λογικό, ότι τίποτα δε θα ειχε συμβεί αν είχε σεβαστεί την απαγόρευση αποπλου, όμως υπό το ιδιο πρίσμα η συντριπτικη πλειοψηφία των συνανθρωπων μας που κινδυνεύουν και χρήζουν βοήθειας κάτι έχουν κάνει λάθος.

Όσοι χρήζουν βοήθειας στη θάλασσα και κινδυνεύουν να πνιγούν μπορεί να έχουν αψηφήσει τον καιρό, τις δυνάμεις τους, ή να έχουν φάει πριν κολυμπήσουν, αυτό όμως δεν αναιρεί την ευθύνη την πολιτείας να έχει ναυαγοσώστες στις παραλίες.

Επίσης, όσοι κινδυνεύουν στα βουνά συνήθως και αυτοί κάνουν κάποιο λάθος, απομακρύνονται από τα μονοπάτια ή κινούνται δίχως τον κατάλληλο εξοπλισμό, την κατάλληλη ένδυση, χωρίς νερό, όπως ήταν η περίπτωση της τουρίστριας που πέθανε στο μονοπάτι Κριός – Ελαφόνησος.

Έτσι συμβαίνουν τα ατυχήματα και εκεί χρειάζεται η πολιτεία να επεμβαίνει με τα διασωστικά μέσα που υπάρχουν για να σώσει ζωές.

Βεβαίως, πρόστιμα πρέπει να επιβάλλονται και μάλιστα βαριά, όταν πράγματι η μετακίνηση των διασωστικών μέσων είναι άσκοπη.

Τέτοια ήταν η περίπτωση της τουρίστριας στον Μπάλο που επειδή κουραστηκε να ανεβαίνει τα σκαλιά, κάλεσε για διάσωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισσάμου καθώς και άνδρες του Πυροσβεστικού σταθμού Κισσάμου, μαζί με γιατρούς και διασώστες ενώ όταν τελικώς μέσα στο σκοτάδι τη μετέφεραν μέχρι πάνω, αυτή σηκώθηκε από το φορτίο, μπήκε στο αμάξι της και έφυγε.

Εκει, θα έπρεπε να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία.

Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική, γιατί αλλιώς η συγκεκριμένη απόφαση δε θα είναι τίποτ’ άλλο παρά μία προσπάθεια κερδοσκοπίας του κρατικού μηχανισμού εις βάρος συνανθρώπων μας που για τον α ή τον β λόγο χρήζουν πραγματικά βοήθειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...