24.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Με βία απαντά η κυβέρνηση στη μη βία των κατοίκων στις Σκουριές

Ημερομηνία:

Δηλώσεις συμπαράστασης με αφορμή τη βίαιη καταστολή καθιστικής διαδήλωσης

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη

Αυτές τις ημέρες στις Σκουριές συμβαίνει κάτι ανήκουστο, κάτι πρωτοφανές για τη δημοκρατία μας. Μη βίαιες  συγκεντρώσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και τις αστυνομικές δυνάμεις με βία, ύβρεις και συλλήψεις.

Οι δυνάμεις καταστολής των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης, δεν δίστασαν – με ακραία βία- να επιτεθούν σε 20 περίπου  γυναίκες οι οποίες καθισμένες διαμαρτύρονταν απολύτως ειρηνικά στην περιοχή Χονδρό Δένδρο για την παράνομη διάνοιξη δρόμων, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους φυσικούς πόρους του τόπου τους, το νερό, τα δάση, τη γη τους. Ωστόσο, στα συνθήματα που φώναζαν ειρηνικά οι γυναίκες – κάποιες από τις οποίες σε προχωρημένη ηλικία και πολλές μητέρες – η Αστυνομία απάντησε με ύβρεις και ξυλοδαρμούς.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία και για να καταστείλει ένα κίνημα πολιτών  το αντιμετωπίζει ως εγκληματική οργάνωση. Ο παραλογισμός μάλιστα έχει ξεπεράσει κάθε όριο με αποτέλεσμα πλέον να στοχοποιείται μια ολόκληρη τοπική κοινωνία. Και ενώ το παγκόσμιο κίνημα εναντίoν των εξορύξεων δυναμώνει και έχει αρχίσει να εισακούεται από τις τοπικές κυβερνήσεις, με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Ρουμανία να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε διεθνή ΜΜΕ, στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιχειρεί να εξισώσει το δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής με την εγκληματική δράση των νεοναζί. Με αυτή τη στάση της, κρατά ομήρους του κατοίκους της περιοχής, στερώντας τους βασικές ελευθερίες  και προσβάλλοντας  κατάφωρα την ακεραιότητά και αξιοπρέπειά τους.

Παράλληλα και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης επιμένουν να στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που εκφράζουν καθημερινά την αντίδρασή τους .

Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας και καταδικάζω κάθε βίαιο περιστατικό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Καλώ τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον τόπο τους με μη βίαιο τόπο. Όμως και η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πλέον το μήνυμα: Η ιστορία έχει καταδείξει ότι καμία επένδυση στον κόσμο δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί στις τοπικές κοινωνίες δια της βίας.

Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η κοινωνική ειρήνη, η συναίνεση και η ειρηνική συνύπαρξη και όποιος το αγνοεί  αυτό, είναι καταδικασμένος να φαντασιώνεται success stories εκτός πραγματικότητας. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα δίκαια συλλαλητήρια και στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...