18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Με βίντεο “απαντά” ο ιερέας που τέθηκε σε αργία στο Ρέθυμνο – Μιλά για “διωγμό”!

Ημερομηνία:

Αμετακίνητος παραμένει ο ιερέας της ενορίας της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Άνω Καλλιθέα στο Ρέθυμνο,  Εμμανουήλ Σαρρής, που τέθηκε σε αργία καθώς αρνήθηκε να μνημονεύει το όνομα του Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κατά τις λειτουργίες του στην ενορία.

Μόλις χθες, η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξέδωσε απόφαση για την αργία του ιερέα.

Σήμερα,  σύμφωνα με το goodnet.gr, εκείνος επανήλθε με βίντεο στο προσωπικό του κανάλι στο youtube και απευθνόμενος στον Επίσκοπο Ρεθύμνου, ουσιαστικά αναφέρει: «Μολών λαβέ! Αν τολμάς, έλα να την πάρεις την Ενορία, Άγιε Μητροπολίτα Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομε Ξενάκη».

Στο επίμαχο βίντεο κάνει λόγο για «διωγμό που είναι άδικος», αναφέρει ότι του «προσάπτουν 15 κατηγορίες», ότι απέρριψαν «την γραπτή του απολογία» και πως «από την Μητρόπολη ζητούν να παραδώσει  την ενορία την Δευτέρα 20 Μαρτίου».

Καλεί δε τους πιστούς που αντιδρούν στην απόφαση της αργίας να διαμαρτυρηθούν, υπογράφοντας μία επιστολή που θα υπάρχει την προσεχή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ναό, όπου ο ίδιος αναφέρει ότι θα τελέσει την τελευταία του λειτουργία.

Προαναγγέλλει, δε, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του «ειρηνικά και πολιτισμένα για να υπερασπιστούμε την αλήθεια» και βλασφημεί εξομοιώνοντας σχεδόν τον εαυτό του με τον Χριστό, λέγοντας πως «ο Χριστός διώκεται και όχι ένας παπάς που τόλμησε να πει την αλήθεια και να διαφωτίσει τον κόσμο για όσα γίνονται στην εκκλησιαστική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και έχουν εξοργίσει τους πιστούς».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...