10.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Με δάνειο θα καλύψει το ΙΚΑ τις συντάξεις Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία:

Σε δανεισμό 240 εκατ. ευρώ από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και από το Ταμείο ασφάλισης προσωπικού της ΔΕΗ προχωρά το ΙΚΑ, προκειμένου να καταβάλει τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Πέμπτης, ήδη το ΙΚΑ έχει λάβει το 74% της ετήσιας χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό, ενώ ο ΟΓΑ το 79% του ετήσιου ποσού που του αναλογεί.

Το συγκεκριμένο δάνειο έχει διάρκεια λίγων ημερών -από τις 20 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Το αυτό ισχύει και για το δάνειο ύψους 40 εκατ..ευρώ που έλαβε το ΙΚΑ από τον Τομέα ασφάλισης προσωπικού της ΔΕΗ ζητώντας αποδέσμευση κεφαλαίων από το κοινό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μόνο το τελευταίο δίμηνο για τα δάνεια συνταξιούχων καταβλήθηκαν κεφάλαια ύψους 50.000 έως 500.000 ευρώ σε ασφαλιστικούς φορείς.

πηγή: news247.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ