13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Με δέσμευση Π. Πολάκη ανανεώνονται οι συμβάσεις 65 επικουρικών ιατρών

Ημερομηνία:

Μικρή ανάσα ζωής στα νοσοκομεία της χώρας δίνει η 9μηνη παράταση των συμβάσεων επικουρικών γιατρών, όπως δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στο χώρο της υγείας, οι οποίοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας σε σχέση με τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών εργαζομένων στα τέλη του έτους, το υπουργείο Υγείας έρχεται τώρα να αναδιπλώσει τη στάση του, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σε συνθήκες νοσηλείας, εργασίας και μπροστά στο κίνδυνο να κλείσουν κρεβάτια στη ΜΕΘ.

Έξω από το υπουργείο Υγείας, συνδικαλιστές προχώρησαν σε διαμαρτυρία και λίγο αργότερα συναντήθηκαν με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, όπως δήλωσαν, δεσμεύτηκε για την ανανέωση των συμβάσεων σε 720 επικουρικούς μέχρι το Σεπτέμβρη του 2016. Εξέλιξη που δίνει ανάσα στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς πρόκειται για 65 επικουρικούς εργαζομένους, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο, την ώρα που αυξάνονται οι κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες ανέρχονται σε 28.000 σε επίπεδο χώρας.

Λύση διεκδικούν οι εργαζόμενοι και στο ζήτημα των προκηρύξεων και προσλήψεων υγειονομικών υπαλλήλων όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

radio984.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...