17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Με ελεύθερη είσοδο και στη μνήμη του Σταμάτη Ζολινδάκη ξεκινά την Πέμπτη 4 Ιουλίου το Chania Rock Festival

Ημερομηνία:

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και του Δήμου Χανίων και στη μνήμη του Σταμάτη Ζολινδάκη διοργανώνεται φέτος η 1η μέρα του Chania Rock Festival, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, στον Ενετικό Προμαχώνα San Salvatore, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στα Χανιά από το 2002, αποτελεί έναν πολιτισμικό και πολιτιστικό μουσικό θεσμό για το νησί μας.

Ο Σταμάτης Ζολινδάκης, ήταν ένας άνθρωπος που ο θάνατός του, για όλους στα Χανιά που είχαν σχέση με τη ροκ σκηνή, είχε αντίκτυπο. Πέρα από αγαπητός, ήταν ένας άνθρωπος που ταυτίστηκε εδώ και δεκαετίες με τη σκηνή που αναπτύχθηκε στα Χανιά κυρίως στη ροκ αλλά και στη μέταλ μουσική. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί εντύπωση που οι άνθρωποι που διοργανώνουν το Chania Rock Festival, άνθρωποι που αγαπούν τη ροκ μουσική και ήξεραν τον Σταμάτη Ζολινδάκη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το φετινό φεστιβάλ στη μνήμη του φίλου τους.

Όπως σημειώνουν, “είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον Χανώτη rocker που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μουσική και την τέχνη μέσα από τις μπάντες του αλλά και τις εκπομπές του”.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν και τα δύο τελευταία του μουσικά σχήματα που θα συνεργαστούν για να παρουσιάσουν συνθέσεις του ενώ όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο φετινό φεστιβάλ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις τοπικές μπάντες αφού θα συμμετάσχουν 8 Χανιώτικα ροκ συγκροτήματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ανακοινώνουμε ότι το Chania Rock Festival 2019 θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του φίλου μας Σταμάτη Ζολινδάκη που χάσαμε πρόσφατα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον Χανώτη rocker που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μουσική και την τέχνη μέσα από τις μπάντες του αλλά και τις εκπομπές του,

Τα δύο τελευταία μουσικά σχήματα που συμμετείχε ο Σταμάτης, οι Plinthetes & οι Τριώνυμο θα “ενωθουν” ειδικά για αυτή τη μέρα παρουσιάζοντας συνθέσεις του.
Νωρίτερα στη σκηνή θα ανέβουν 8 ακόμη Χανιώτικες rock μπάντες: The DragonsHide n seek – Hidden Sick The Halicuti BandHemingwaysOblivionNoisy Whisper,
NorthWaves και PlanetΝone

To Chania Rock Festival επενδύει στην τοπική rock σκηνή έμπρακτα και σας καλούμε να πάρετε μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού! Η είσοδος την πρώτη μέρα του φεστιβαλ, Πέμπτη 4/7 θα είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο, ενώ ειστήρια για τη δεύτερη (5/7) όπως και την τρίτη μέρα (6/7) προπωλουνται κανονικά από όλα τα σημεία προπώλησης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...