14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Με κάταγμα στη μύτη από κλωτσιά ο Γιάνης Βαρουφάκης – Δέχθηκε επίθεση στα Εξάρχεια – Τα νεότερα για την υγεία του

Ημερομηνία:

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης ξυλοκοπήθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/2).

Ομάδα ατόμων προσέγγισε το μαγαζί και του φώναξε «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Εκείνοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 με κλωτσιές και μπουνιές.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε στο ίδιο σημείο, ενώ κατέγραφαν την επίθεση σε βίντεο.

Στον Ευαγγελισμό

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Επίσης υποβλήθηκε προληπτικά σε αξονική τομογραφία γιατί δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα, δεν χρήζει νοσηλείας και εφόσον διενεργηθούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις και είναι καλές, θα λάβει οδηγίες και θα αποχωρήσει.

Δεν είχε μαζί του συνοδεία

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έχει συνοδεία πέντε αστυνομικών, και παρόλα αυτά επέλεξε να βγει για φαγητό στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία, αν και το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

«Ήταν βαλτοί»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας την επίθεση είπε ότι τους θεωρεί «βαλτούς», εν αντιθέσει με το 2015 που, όπως είπε, «ήταν γνήσιοι αναρχικοί».

ΜέΡΑ 25: Θρασύδειλοι προβοκάτορες τραμπούκοι

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

"google ad"

«Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας »έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.»

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Την επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, καταδικάζουν πολιτικοί και κόμματα, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στον Ευαγγελισμό, καθώς υπέστη κάταγμα στη μύτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με δήλωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

Δένδιας: «Οι δράστες να εντιπισθούν και να λογοδοτήσουν»

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εκφράζει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, «η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας. Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση.

Πλεύρης: «Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι»

Την «απερίφραστη και κατηγορηματική» καταδίκη του για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, εκφράζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του, «στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτές οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης».

Και προσθέτει: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.

»Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη».

Ζαχαριάδης: «Πράξη φασιστική»

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, με ανάρτησή του, χαρακτηρίζει ως «πράξη φασιστική» τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Και προσθέτει πως «ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική».

Μάντζος: «Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής δεν θα περάσει»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη», τονίζει στη δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος, «η βία – ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει ‘πολιτικό’ περιεχόμενο – προσβάλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».

Και καταλήγει πως «ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής – από όπου κι αν προέρχεται – δεν θα περάσει».

ΚΚΕ: Προβοκατόρικη ενέργεια

Την επίθεση καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος που όταν έγινε γνωστή ήταν καλεσμένος σε πάνελ συζήτηση στην ERTnews. Ανέφερε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...