22.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Με κατάληψη ξεκινά η σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου

Ημερομηνία:

Με κατάληψη ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου, καθώς οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση της συγχώνευσης τμημάτων και την υποβάθμιση του σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετατροπή του σχολείου από 12θέσιο σε 10θέσιο. Οι γονείς εκφράζουν φόβους ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε υπερπλήρωση των τάξεων και θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών τους, ιδιαίτερα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι γονείς ζητούν την αναστολή της συγχώνευσης των τμημάτων και την διατήρηση του σχολείου ως 12θέσιο, επισημαίνοντας ότι η υποβάθμιση των σχολείων της επαρχίας είναι απαράδεκτη. Καλούν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η πρόεδρος και το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου  σας ενημερώνουν ότι κατόπιν της γενικής  συνέλευσης του συλλόγου μας, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 7/9, λάβαμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε κατάληψη του σχολείου μας αύριο 11/9, ημέρα έναρξης του σχολικού έτους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του σχολείου μας.

Το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου είναι ένα από τα πολλά σχολεία στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, που υποβαθμίζεται, από 12θεσιο σε 10θεσιο, με συγχώνευση τμημάτων, στα οποία αποδεδειγμένα φοιτούν παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης, αλλά και που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, διαγνωσμένες από το ΚΕΔΑΣΥ.

Ζητούμενο είναι η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών μας και αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να επιτευχθεί με το να στοιβάζονται ως 27 μαθητές σε κάθε τάξη. Ταυτόχρονα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η υποβάθμιση αυτή δεν είναι προσωρινή, αλλά με δεδομένη την συρρίκνωση της επαρχίας, από εδώ και πέρα θα έχουμε ένα μόνο τμήμα ανά τάξη και όσα παιδιά περισσεύουν θα πρέπει να μετακινούνται σε όμορα σχολεία.

Διεκδικούμε να μην συγχωνευθεί ούτε ένα τμήμα και να παραμείνει το σχολείο 12θεσιο, με πρόσληψη των κατάλληλων εκπαιδευτικών! Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να παίζετε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν αριθμοί!

Καλούμε όλους τους γονείς , εκπαιδευτικούς και φορείς της περιοχής μας να έρθουν αύριο στο σχολείο να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας!”

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ