15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Με καταγωγή από την Κρήτη ο ασημένιος ολυμπιονίκης στην ξιφασκία

Ημερομηνία:

Ο κρητικής και σερραϊκής καταγωγής Αλέξανδρος Μασσιαλάς (Alexander Massialas) κατέκτησε με την ομάδα των ΗΠΑ, μετά από μαραθώνιο 5 αγώνων, το ασημένιο μετάλλιο στην ξιφασκία.

Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ιταλό Ντανιέλε Γκαρόζο και μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ηττηθηκε με 15-11 και ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου.

Ο μαραθώνιος των αγώνων

Η σειρά των αγώνων του Αλέξανδρου Μασσιαλά ξεκίνησε στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι της Κυριακής (7/8) όπου πέρασε χωρίς αγώνα στους 32, στη συνέχεια στις 17.00 αντιμετώπισε τον Αιγύπτιο Μωχάμεντ Εσσάμ που τον νίκησε με 15-7.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΣΙΑΛΑΣ,

Στις 18.30 αντιμετώπισε στη φάση των 16, αντιμετώπισε τον Ρώσο Αρτουρ Ακχματκούζιν που τον νίκησε με 15-9.

Στις 19.45 στην φάση των 8 ήρθε αντιμέτωπος με τον Ιταλό Τζιόρτζιο Αβόλα, τον οποίο κέρδισε δύσκολα με 15-14.

Στον ημιτελικό στις 22.00 ήρθε αντιμέτωπος με τον Βρετανό Ρίτσαρντ Κρούζε τον οποίο κέρδισε με σχετική ευκολία 15-9 για να έρθει αντιμέτωπος στο τελικό του αγωνίσματος μία ώρα αργότερα (23.15 ώρα Ελλάδος) με τον Ιταλό Ντανιέλε Γκαρόζο, οπου μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ηττήθηκε με 15-11, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ο παππούς του Αλέξανδρου, Φρίξος Μασιαλάς είχε μιλήσει παραμονές των αγώνων του εγγονού του στην ΕΡΤ Σερρών και ήταν σίγουρος για το μετάλλιο πιστεύοντας στις δυνατότητες του εγγονού του. Ο Φρίξος Μασιαλάς περίμενε το χρυσό μετάλλιο αλλά πιστεύει ότι ο Αλέξανδρος, που πήρε για δεύτερη φορά μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες, είναι μικρός σε ηλικία και το μέλλον είναι μπροστά του.

Όσο για τα βιογραφικά που αναφέρουν ότι ο Γρηγόρης Μασιαλάς, που είναι προπονητής και πατέρας του Αλέξανδρου, γεννήθηκε στην Κρήτη, ο παππούς Φρίξος Μασιαλάς (που ασχολήθηκε και αυτός με τη ξιφασκία) μας διευκρίνισε ότι την περίοδο που γεννήθηκε ο γιος του βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στην Κρήτη υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι ο ίδιος και ο πατέρας του ασημένιου Ολυμπιονίκη είναι δημότες Σερρών. Το μόνο που μένει είναι να κάνει πράξη την υπόσχεση του και ο Αλέξανδρος Μασιαλάς να επισκεφθεί κάποια στιγμή τις Σέρρες.

Ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε να γίνει Έλληνας υπήκοος κυρίως, όπως υποστηρίζει ο παππούς του, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων.

Με πληροφορίες από ert.gr, anexartitos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...