18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Με κυβέρνηση Αριστεράς, έκρηξη παιδικής εργασίας στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Δεκαετίες πίσω έχει γυρίσει η απασχόληση και στην Κρήτη, με τους εργοδότες να δείχνουν αυξανόμενη προτίμηση στους “φθηνούς” ανήλικους. Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ν.Ηρακλείου διαπιστώνει πρωτοφανή αύξηση της απασχόλησης νέων κάτω των 18 ετών, κι αυτό σε ό,τι αφορά τη νόμιμη απασχόληση, γιατί στη “μαύρη” εργασία κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα την έκταση του θέματος.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κάνει λόγο για πρωτοφανή έκρηξη στην απασχόληση ανηλίκων που παρατηρείται φέτος, και στην Κρήτη όπως και σε όλη την επικράτεια.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο Νομό Ηρακλείου, ήδη οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε αριθμό τις αιτήσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά και αν λάβουμε υπόψη  μας  ότι βρισκόμαστε στην αρχή της υψηλής περιόδου επισκεψιμότητας (High season) και σε συνδυασμό, με το κλείσιμο των σχολείων,  αναμένεται νέο κύμα απασχόλησης ανηλίκων στον χώρο του τουρισμού.

“Η έκρηξη του φαινομένου, οφείλεται τόσο στην ζήτηση «φτηνού» εργατικού δυναμικού, λόγω της φετινής μειωμένης προσφοράς  εργασίας, υπό την μορφή μαθητείας από χώρες όπως η Πολωνία, που μέχρι πέρυσι πρόσφεραν «απλόχερα», όσο και στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις των ελληνικών νοικοκυριών, με τους γονείς να ζητούν οικονομική βοήθεια και από τα ανήλικα παιδιά τους.

Να σημειωθεί ότι μόνο στο Νομό Ηρακλείου οι νόμιμες άδειες απασχόλησης ανηλίκων, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο και μέχρι σήμερα αγγίζουν τις 320.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο εμπνέει ανησυχία, καθώς η εργασία ανηλίκων μας γυρίζει σε μεταπολεμικές εποχές” – αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...