23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

“Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να νικήσουμε”: Και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων συμμετέχει στη σημερινή απεργία

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων γνωστοποιεί ότι θα συμμετασχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σημειώνει σε σχετικό κείμενο:

Η υπογραφή του 3ου μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις επιταγές των ΕΕ-ΕΚΤ και ΔΝΤ και με την συναίνεση όλων των μνημονιακών κομμάτων, δίνει την χαριστική βολή στο πολύπαθο δημόσιο σύστημα περίθαλψης. Η ελλιπής χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, η εντεινόμενη υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και οι δραματικές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και αναλώσιμα εξακολουθούν να συνθέτουν την εικόνα του νοσοκομείου της κρίσης. Οι περιορισμένες σε αριθμό προσλήψεις επικουρικού – κυρίως- και μόνιμου προσωπικού το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να αναιρέσουν την ραγδαία υποβάθμιση που έχουν επιφέρει οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές στην Υγεία την τελευταία πενταετία. Την ίδια ώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά, τα ωράριά τους να γίνονται ολοένα και πιο εξαντλητικά και την εργασιακή τους προοπτική στη χώρα, ιδίως όσον αφορά τους νέους γιατρούς, να γίνεται όλο και πιο δυσοίωνη.

Συμπορευόμαστε και συντονιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους , τους ανέργους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους ενάντια στην επιχειρούμενη διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, τις κατασχέσεις και την άδικη φορολογική πολιτική, που κοινή τους συνισταμένη είναι η προσπάθεια να φορτωθεί ο ελληνικός λαός τα βάρη της κρίσης και να σωθούν τα κέρδη του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Απέναντι στην απροθυμία και αδυναμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν τα μνημόνια, αγωνιζόμαστε για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και τον ευρύτερο δυνατό αγωνιστικό συντονισμό σωματείων, συλλογικοτήτων και μεμονωμένων αγωνιστών.

Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να νικήσουμε!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ