ΤΟΠΙΚΑ

Με μαθητικό ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το εργαστήρι του ΕΚΟΜΕ για το «Το Ντοκιμαντέρ στην Εκπαίδευση» στο 8ο Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ προβλήθηκε το μαθητικό ντοκιμαντέρ «Cine Αστόρ: Το στέκι της Κισσάμου», μια δημιουργία μαθητών του ΓΕΛ Κισσάμου, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (σχολικό έτος 2018-19).

Το ντοκιμαντέρ επιλέχτηκε από το ΕΚΟΜΕ και προβλήθηκε ως καλή πρακτική στο πλαίσιο εργαστηρίου για το «Το Ντοκιμαντέρ στην Εκπαίδευση».

Σημειώνουμε ότι το Ντοκιμαντέρ αποτελεί στρατηγική επιλογή για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η προφορική μαρτυρία, η τοπική ιστορία και η τεχνική του ντοκιμαντέρ αποτελούν πεδίο κοινό δράσεων, τόσο για να γνωρίσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα την Τέχνη του ντοκιμαντέρ, όσο και για την διδασκαλία της Ιστορίας μ’ ένα σύγχρονο τρόπο.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, έχει επικεντρωθεί – στρατηγικά – τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την σχολική κοινότητα της Κρήτης. Ντοκιμαντέρ με έμφαση στον άνθρωπο. Ντοκιμαντέρ για την τοπική ιστορία. Ντοκιμαντέρ με κυρίαρχο το στοιχείο της προφορικής μαρτυρίας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και η ομάδα εκπαίδευσης και παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντιούνται σ’ ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας της τέχνης του ντοκιμαντέρ, αλλά και στοιχείων της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Ένα ταξίδι γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες. Αληθινές ιστορίες.

Μέσα από τα προγράμματα «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» έχουν παραχθεί περίπου 70 ντοκιμαντέρ τα τελευταία χρόνια. Το καθένα μοναδικό. Το καθένα διαφορετικό.

Με αφορμή τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχει ξεκινήσει η δράση Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω [https://chaniafilmfestival.com/10docus_24tff/ ] όπου ντοκιμαντέρ των μαθητικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβάλλονται σε Φεστιβάλ αλλά και διάφορες εκδηλώσεις πολιτισμού εντός και εκτός Ελλάδας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές, το ζήτημα “Ευρώπη” απασχολεί έντονα…

2 hours ago

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του διαγωνισμού για την μετατροπή του κτιρίου…

2 hours ago

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024,…

3 hours ago

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων μετά και την πρόσφατη εκλογική…

3 hours ago

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων…

3 hours ago

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την…

3 hours ago

This website uses cookies.