14.8 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Με μεγάλη προσέλευση τα Θεοφάνεια στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Με τον καλό καιρό να βοηθά, κάθε γωνιά των Χανίων γέμισε με πολίτες που παρακολούθησαν τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

Στην πόλη των Χανίων, ο εορτασμός των Θεοφανείων είχε πολύ μεγάλη προσέλευση με τους πολίτες να κατακλύζουν το παλιό λιμάνι για να παρακολουθήσουν τους κολυμβητές που πήδηξαν στην κρύα θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό.

Τον σταυρό έριξε στη θάλασσα ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

Αγιασμός των υδάτων έγινε και σε πολλές άλλες περιοχές των Χανίων όπως και στο Καλαμάκι από τους χειμερινούς κολυμβητές που έκοψαν και την πίτα τους.

Μεγάλη η προσέλευση και εκεί με δεκάδες μέλη του συλλόγου κάθε ηλικίας να πηδούν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό.

Στο χώρο στήθηκε γλέντι αφού υπάρχουν ξυλάκια σουβλάκια ενώ μοιράστηκε πίτα και υπήρχε λικέρ.

Στην εκδήλωση των χειμερινών κολυμβητών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας αλλά και οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ