19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Με μηχανοκίνητη πορεία ολοκληρώθηκε ο αποκλεισμός της Βάσης [φωτός]

Ημερομηνία:

Με μηχανοκίνητη πορεία – μήνυμα των διαδηλωτών προς τους αμερικανονατοϊκούς ότι θα επιστρέψουνε, ολοκληρώθηκε ο αποκλεισμός της Βάσης στο Μαράθι.
Στη συνέλευση που προηγήθηκε της πορείας η συζήτηση ήταν μακρά και ενδιαφέρουσα με τους παρευρισκόμενους να επισημαίνουν θετικά και αρνητικά της κινητοποίησης.

unnamed

Στα θετικά επισημάνθηκε ότι αν και υπήρξαν ελλείψεις, ακόμα και έτσι η παρουσία των εκατοντάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στον αποκλεισμό και διανυκτέρευσαν εξανάγκασε αυτούς των βάσεων για 3 ολόκληρες ημέρες να απαγορεύσουν κάθε διέλευση αεροπλάνου και πλοίου από και προς τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

IMG_3783

Σημειώθηκε επίσης ότι αν και η προσέλευση θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, οι διερχόμενοι οδηγοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία εξέφραζαν την υποστήριξη στον αγώνα που γίνεται ενώ την ιδιαίτερη σημασία του έχει και το ενδιαφέρον διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων με το Russia Today να βρίσκεται με κάμεραμαν και δημοσιογράφο    και σήμερα στον χώρο του αποκλεισμού. IMG_3806Η συζήτηση κράτησε πάνω από 1 ώρα με τους διαδηλωτές να αποφασίζουν να ολοκληρώσουν τον αποκλεισμό με μηχανοκίνητη πορεία προς την είσοδο των βάσεων στο Μαράθι ενώ συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέου συντονιστικού των φορέων την Τρίτη στις 8.30 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

IMG_3812

Εκεί, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ενώ – όπως γνωστοποιήθηκε – θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία αναχώρησης των πλωτών μέσων από τα Χανιά προς το σημείο όπου πραγματοποιείται η καταστροφή των χημικών με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω.

Οι φωτογραφίες από την συνέλευση και από τη μηχανοκίνητη πορεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...