22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. Χανίων προχωρά η ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς, στη Νέα Χώρα

Ημερομηνία:

Με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων περνά στην επόμενη φάση υλοποίησης η οδός Μονής Γωνιάς, η οποία συνδέει τις οδού Κισάμου και Σελίνου, στη Νέα Χώρα Χανίων.

Συγκεκριμένα, με την ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. Χανίων η μελέτη για την ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς θα υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την έγκριση της χρηματοδότησής της, η οποία ανέρχεται στα 770.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβουλίου υπογράμμισε: «Από τα πρώτα πράγματα, που κάναμε ως δημοτική αρχή, ήταν να εκκινήσουμε τη μελετητική διαδικασία για διάφορους κεντρικούς δρόμους των Χανίων. Ένας από αυτούς τους δρόμους είναι και η μελέτη για την οδό Μονής Γωνιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε εξ’ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων», ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε σύντομο διάστημα ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και κυκλοφοριακή μελέτη των οδών Κισάμου και Σελίνου».

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης: «Τους τελευταίους μήνες, συνεργάτες και στελέχητης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, λαμβάνοντας υπόψη και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, μελέτησαν και εκτέλεσαν τις αρχιτεκτονικές και κυκλοφοριακές μελέτες στην οδό, ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση» ενώ αναφορικά με το κόστος των εργασιών διευκρίνισε πως: «Σε περίπτωση, που το κόστος των εργασιών ξεπεράσει τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων».

Οι παρεμβάσεις, που προβλέπονται να γίνουν και που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της οδού Μονής Γωνιάς, είναι μεταξύ άλλων:

  • Η εξασφάλιση κίνησης πεζών και προσβασιμότητας, με τη διεύρυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, τον επανασχεδιασμό διαβάσεων πεζών και με νέα υλικά επίστρωσης.
  • Η οργάνωση κυκλοφορίας οχημάτων και στάθμευσης με την οργανωμένη κίνηση οχημάτων σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
  • Η διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η διαμόρφωση ποδηλατόδρομου στη νοτιοδυτική πλευρά του δρόμου.
  • Η δημιουργία «Πάρκων τσέπης» στην ανατολική πλευρά και τοποθέτηση καθισμάτων στη δυτική
  • Νέες φυτεύσεις και φωτισμό στα πεζοδρόμια, νέο αστικό εξοπλισμό καθώς και εσοχές για κάδους.

 

 

Τέλος, όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση θα προηγηθεί η υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...