17.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Με στόχο ένα μετάλλιο ρίχνεται σήμερα στη μάχη η με καταγωγή από την Κρήτη Μαρία Πρεβολαράκη

Ημερομηνία:

Η με καταγωγή από την Κρήτη Μαρία Πρεβολαράκη στον «γύρο των 16» για τα 53 κιλά του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης γυναικών, θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 4 το απόγευμα την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία όπως προέκυψε μετά την σχετική κλήρωση που έγινε στο Ρίο

Η Μπαμπίτα πήρε την πρόκριση από το προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας. Περίοπτη θέση στο βιογραφικό της, έχει η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012, όταν βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών της κατηγορίας των 51 κιλών. Είναι γεννημένη στις 20 Νοεμβρίου 1989.

Εφόσον καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά, η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ θ` αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Μπετζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα)-Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο (Καμερούν).

Η αθλήτρια από την Βενεζουέλα ήταν δεύτερη στο παναμερικανικό προολυμπιακό τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην πόλη Φρίσκο. Πριν το προολυμπιακό τουρνουά, ήταν τρίτη στο παναμερικανικό πρωτάθλημα στα 55 κιλά, ενώ μέσα στο 2016 έχει μετάλλιο στο Grand Prix του Παρισιού όπου κατετάγη 2η. Στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 15η στα 53 κιλά, ενώ δύο μήνες μετά (Νοέμβριος 2015) πήρε την 8η θέση στο Golden Grand Prix.

Όσον αφορά στην Εσόμπε-Τιάκο, ήταν δεύτερη στο κοινό προολυμπιακό τουρνουά Αφρικής-Ωκεανίας. Στο πρωτάθλημα Αφρικής του περασμένου Μαρτίου ήταν 3η στα 55 κιλά, όπως και το 2015.

Η Μαρία Πρεβολαράκη και ο προπονητής της Μόισεν Παριγέι μίλησαν στο Πρακτορείο Sport και απέφυγαν να οριοθετήσουν κάποιον στόχο.

«Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά. Εύχομαι να είμαι καλά την ημέρα των αγώνων να έχουμε την τύχη με το μέρος μας για να καταφέρουμε κάτι καλό! Η κάθε κατηγορία στην Πάλη ολοκληρώνεται σε μία ημέρα, επομένως πολλά θα κριθούν ποια αθλήτρια θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση εκείνη την ημέρα» είπε η Μαρία Πρεβολαράκη.

Από την μεριά του ο Μόισεν Παριγέι σχολίασε: «Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, η Μαρία βρίσκετε σε πολύ καλή κατάσταση και ξαναβρίσκει τον καλό της εαυτό, που είχε πριν το χειρουργείο στον αυχένα. Ελπίζω ότι στο Ρίο θα καταφέρει να αποδείξει τι αξίζει και να ανταμειφθεί για ό,τι τράβηξε τον τελευταίο καιρό και τον αγώνα που έδωσε για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Όσο για το τι περιμένει στο Ρίο, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Αφού η Μαρία μετά από ένα τόσο δύσκολο χειρουργείο -για το άθλημα που κάνει- κατάφερε να επανέλθει τόσο γρήγορα και να πάρει την πρόκριση. Δείχνει ότι το θέλει πάρα πολύ και από την Μαρία μπορώ να περιμένω τα πάντα γιατί έχει φοβερά αποθέματα ψυχής».

– Μετάλλια Μαρίας Πρεβολαράκη σε διεθνείς αγώνες: Μεσογειακοί Αγώνες 2013, 55 κιλά, θέση
1η / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013, 55 κιλά, θέση 2η / Παγκόσμιο
πρωτάθλημα 2012, 55 κιλά, θέση 3η / Μεσογειακό Πρωτάθλημα, 55 κιλά,
θέση 1η / Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων 2011, 55 κιλά, θέση 3η /

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων 2011, 55 κιλά, θέση 1η / Τουρνουά Dan
Kolov-Nikola Petrov, 59 κιλά, θέση 3η / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κορασίδων
2007, 49 κιλά, θέση 1η.

– Συμμετοχές 2014: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, 53 κιλά, θέση 2η /
Τουρνουά Dan Kolov-Nikola Petrov, 53 κιλά, θέση 2η / Τουρνουά Ivan
Yarygin Grand Prix, 53 κιλά, θέση 2η

* Η Μαρία Πρεβολαράκη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, χάρη στην 2η θέση που κατέκτησε στο Προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας (Απρίλιος 2012).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ