18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Με συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ της γερμανικής Fraport το 5ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης “Π. Οικονομάκης”

Ημερομηνία:

Φαίνεται ότι η γερμανική εταιρεία Fraport που παρά την αντίθετη θέληση των πολιτών και των αρχών του νομού απέκτησε τον έλεγχο του αεροδρομίου Χανίων, ψάχνει τρόπους για να αλλάξει την εικόνα της στους “ιθαγενείς”.

Ένας τρόπος είναι και μέσω του αθλητισμού.

Η ομάδα Fraport Skyliners θα συμμετάσχει στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης “Πέτρος Οικονομίδης”. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και μάλιστα υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων παραχώρησε συνέντευξη τύπου για να χαιρετίσει τη διεξαγωγή στην πόλη του, θεωρώντας το ιδιαίτερα τιμητικό “λόγω του υψηλού επιπέδου των ομάδων, που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και της αρτιότητας της διοργάνωσης”.

Στο τουρνουά συμμετέχουν τρεις ομάδες. Το Ρέθυμνο Cretan Kings και η ΑΕΚ από την Ελλάδα και η Fraport Skyliners από την Γερμανία.

Ποιοι είναι οι Fraport Skyliners

Οι Skyliners είναι μία ομάδα από την Φρανκφούρτη, την έδρα δηλαδή της γερμανικής εταιρείας Fraport που απέκτησε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και των Χανίων.

Η εταιρεία Fraport είναι ο χορηγός της ομάδας της οποίας οι μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν η κατάσταση του κυπέλλου το 2000 και του πρωταθλήματος μπάσκετ στη Γερμανία το 2004.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση για συμμετοχή της συγκεκριμένης ομάδας δεν είναι τυχαία.

Όμως, εντύπωση προκαλεί η στάση της δημαρχιακής αρχής η οποία αν και έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας χαιρετίζει με θερμά λόγια την πραγματοποίηση του τουρνουά στα Χανιά δίχως να κάνει μία αναφορά στη συμμετοχή της συγκεκριμένης ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Χανίων είπε:

“Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να φιλοξενούμε στην πόλη μας το 5ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης “Πέτρος Οικονομάκης”, καθώς πρόκειται για ένα τουρνουά διεθνούς εμβέλειας, η διεξαγωγή του οποίου κάθε φορά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, λόγω του υψηλού επιπέδου των ομάδων, που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και της αρτιότητας της διοργάνωσης”.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα τιμητική η φιλοξενία του εν λόγω τουρνουά, καθώς αυτό, όπως επεσήμανε, “είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου συνδημότη μας, Πέτρου Οικονομάκη, που υπηρέτησε πιστά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και έφυγε τόσο απρόσμενα από κοντά μας”.

“Έχοντας ως βασικές αρχές ότι η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί μέτρο σύγκρισης για το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας και ότι χάρη στον αθλητισμό χτίζονται γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης, ενισχύουμε ως δημοτική αρχή κάθε προσπάθεια, που συμβάλλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας.

"google ad"

Τη διοργάνωση του τουρνουά στα Χανιά χαιρέτισε από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Μανώλης Αδοντάκης, ενώ στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΓΟΡ RETHYMNOB.C., μέλος Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, Γιάννης Καλαϊτζάκης, και ο Πρόεδρος της ομάδας RETHYMNO CRETAN KINGS, Ηρακλής Μανουκαράκης, όχι όμως κάποιος εκπρόσωπος των Fraport Skyliners.

Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων

Untitled

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...