14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, το «13ο Υπερκοπέλι-Υπερκοπελάκι» και «Ανοιχτοί Ορίζοντες», από τον Σύλλογο «Ορίζοντας»

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» και η αθλητική του παρέα, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, διοργανώνει το «ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ 13», για τη στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Ένα διήμερο γεμάτο με πολλές δράσεις, αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, όλες με πνεύμα αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων με αφορμή την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, συμμετείχαν οι: Ελένη Ζερβουδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων, Σπύρος Αδοντάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Ορίζοντα, Θρασύβουλος Κυριακουλάκης, μέλος Αθλητικής Παρέας Ορίζοντα-μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Ορίζοντα, Λίνα Ψούνη, Προϊσταμένη Τμ. Αθλητισμού Δήμου Χανίων.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, το απόγευμα, ξεκινάμε με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίον οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το κόστος της συμμετοχής τους (5 ευρώ) σε όποιο σωματείο/ίδρυμα επιθυμούν από τα παρακάτω, με σκοπό να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού.

Ξενώνας η «Ηλιαχτίδα», Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αρίων», Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Μεγαλόχαρη», Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων & Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης», ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ήπιες Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Άσπεργκερ Νομού Χανίων, Συσσίτια Σπλάντζιας, Κοινωνική Κουζίνα «O Άλλος Άνθρωπος» Χανίων, «Η Καρδιά του Παιδιού», Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας». Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με «Πιλάφι Party», όπου θα μας διασκεδάσει με τις μουσικές επιλογές του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 η ημέρα ξεκινά με τους αγαπημένους σε όλους μας πια αγώνες του Υπερκοπελιού: το «Υπερκοπελάκι» και το «Υπερκοπέλι», αγώνες τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους.Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει beachparty με dj, σουβλάκια, μπίρες και αναψυκτικά, με τον διασκεδαστικό αγώνα «Σούπερ Ήρωες», πολλές εκπλήξεις και διάφορα events γύρω από το πάρκο.

Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Σύλλογο «Ορίζοντα» με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, έχοντας ως σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα του συλλόγου μας, την προώθηση του εθελοντισμού, την προβολή του έργου και άλλων σωματείων/ιδρυμάτων/κοινωνικών δομών και τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

  • 50m κολύμπι, 2km ποδήλατο και 1km τρέξιμο.
  • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό t-shirt Διοργάνωσης, μετάλλιο, έπαινο, σουβλάκι και αναψυκτικό

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

  • 600m κολύμπι, 25km ποδήλατο και 10km τρέξιμο.
  • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό τεχνικό t-shirt Διοργάνωσης, σκουφάκι, Bib Number, μετάλλιο, έπαινο, σουβλάκια και μπύρα
  • Επίσης, ισχύουν οι ομαδικές συμμετοχές (3 – 4 ατόμων) με ή χωρίς συμμετέχοντα ΑΜΕΑ

Εκτός όμως από τους αγώνες που πραγματοποιούνται δια ζώσης, μπορεί κανείς να συμμετέχει από όπου και αν βρίσκεται. Το 2020 η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε virtual* μορφή! Με προσαρμογές στα δεδομένα της πανδημίας το γνωστό σε όλους «Υπερκοπέλι» έγινε  «e- περκοπέλι», κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να αθληθούμε και παράλληλα να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, που χρειάζονται την στήριξή μας, περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή!

"google ad"

*Τι είναι τα VirtualRaces?

Πρόκειται για εικονικούς αγώνες που ο καθένας μπορεί να συμμετέχει από όπου κι αν βρίσκεται, αρκεί να περπατήσει/τρέξει/κολυμπήσει/ποδηλατήσει, συγκεκριμένη απόσταση που ορίζεται από το είδος του αγώνα και να το καταγράψει με ένα smartwatch, band ή ένα απλό app στο κινητό.

e-ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Θα διεξαχθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου.Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ, δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα» + 5 ευρώ έξοδα αποστολής εξοπλισμού

  • 600m κολύμπι, 25km ποδήλατο και 10km τρέξιμο.
  • Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να επιλέξει την ημέρα, την ώρα (εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος: 23/09-2/10/22) και την τοποθεσία (εντός και εκτός Ελλάδας), που επιθυμεί να ολοκληρώσει τον αγώνα του.
  • Οι συμμετοχές είναι έγκυρες εφόσον γίνει καταγραφή από smartwatch, band ή ένα απλό app στο κινητό και προαιρετικά φωτογραφία (προσωπική, τον εξοπλισμό τους ή την τοποθεσία).
  • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό τεχνικό t-shirt της Διοργάνωσης, σκουφάκι, bibnumber, μετάλλιο, έπαινο και αναμνηστικά δώρα.
  • Επίσης, ισχύουν οι ομαδικές συμμετοχές (3 – 4 ατόμων) με ή χωρίς συμμετέχοντα ΑΜΕΑ, με τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους όλοι μαζί ή να μοιραστούν τα αθλήματα, ακόμη και σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ή του Εξωτερικού.

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά (αρ. 210/2004 απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων, με πιστοποίηση από το Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα και το Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη κυβερνητικών Οργανώσεων), είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος και δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Σκοπός του είναι η στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο (οικονομική ενίσχυση, φιλοξενία στους 5 ξενώνες που διαθέτει στην Αθήνα, εξασφάλιση εισιτηρίων μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας, κάλυψη εξόδων εξετάσεων και θεραπειών που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, κτλ) καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού (διοργάνωση εκδηλώσεων, ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αθλητικών event).

Σημ.: Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της COVID-19 που θα ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...