16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Με τη «Νέα» Κυβέρνηση κατέρρευσαν κάποιοι Μύθοι…

Ημερομηνία:

Του Αντ. Χαρχαλάκη

Το παρόν κείμενο γράφτηκε 25 Ιουνίου, το σωτηρίου έτους, 2013 μετά Χριστόν, που αμφιβάλλω αν μας θυμάται. Με αυτή την δικομματική κυβέρνηση έχουμε ξεκάθαρα την κατάρρευση κάποιων μύθωνΜύθος πρώτος: Ο Σοσιαλισμός αστικής μορφής, αποδείχνεται για μια ακόμη φορά – για τους χάνους που τον πίστεψαν- ανύπαρκτος ! Απλώς είναι μια εκδοχή της Συντήρησης, που στοχεύει να κοροϊδεύει τους μωρόπιστους, για να τους πίνει χωρίς να πονάνε (μέχρι ενός σημείου) το αίμα… Και να ‘χουν την ψευδαίσθηση πως … περνάμε σε ανώτερες πολιτικά σφαίρες! Τους λυπάμαι ειλικρινά, που το όνειρό τους ναυάγησε στις ξέρες της Αστικής οικονομίας, με τις γνωστές από παλιά αντοχές στις… προσκρούσεις… Αυτές οι ξέρες δεν θα πάψουν να υπάρχουν μέχρι να ξυπνήσει το πόπολο ή λαουτζίκος ! Μέχρι να πιστεύει πως γίνεται… σφουγκάτο χωρίς αυγά, δηλαδή μέχρι να θέλει αλλαγή του Κοινωνικού στάτους, χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι, η Αστική κοινωνική και οικονομική πολιτική θα αναπαράγεται, ακόμη και με … Σοσιαλιστικές προσωνυμίες ! Κάτι που θυμίζει το ποίημα του Κ. Βάρναλη «Αριστέα και Μαϊμού». Όπου η Αριστέα είναι το Σύστημα και η Μαϊμού αυτοί που το στηρίζουν με διάφορους τρόπους ! Μεταγράφω τους στίχους του από την «ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΫΛΩΣΗ»: « Η πολιτεία των Αφεντάδων / το Δίκιο των αδικητάδων!/ έχω τον πόλεμο θεμέλιο / και δύναμή μου την κλεψά/ έχω το ψέμα για βαγγέλιο/ κι όποιος το πίνει πιο διψά».

Μύθος δεύτερος: Είναι παγκοίνως γνωστό, πως με τα ίδια γνωστά πρόσωπα, κανένα «Νέο» κυβερνητικό σχήμα δεν δίνει τη σιγουριά πως κάτι μπορεί ν’ αλλάξει! Το μόνο που αλλάζει (φραστικά) είναι η ακατάσχετη μπουρδολογία «επί τη αναλήψει των καθηκόντων» ! Προφανώς είδατε τα πρόσωπα των λεγάμενων, και δεν ξέρω αν θυμηθήκατε την πιατσάρικη φράση: «Κόψε μάπες βγάλε συμπέρασμα». Το «Νέο» σχήμα, είδα πως έχει μεγάλη χωρητικότητα: Ο Βενιζέλος ή Μπεζενλί, που δείχνει, όχι αυτός αλλά το ΠΑΣΟΚ, να είναι ο μόνος κερδισμένος! Κι από ημιθανές να μας… βγάζει τη γλώσσα… Πιθανόν ο μίστερ Ευάγγελος να περάσει στην πολιτική μας ιστορία με την προσωνυμία «Ο χαμαιλέων».  Ακολουθεί – άλλη κραυγαλέα περίπτωση –  η Φ. Γεννηματά, κόρη του τεθνεώτος, που δεν πρόλαβε «να δώσει τα ρέστα του»… έπεται ο μυστηριώδης Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ο μονίμως παρών, επίσης ο γνωστός μας από την υπόθεση της ΕΡΤ Συμ. Κεδίκογλου, καθώς και άλλοι που σε συμπαιγνία με την Ν.Δ. ευαρεστήθηκαν να μας… σώσουν!  «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται» όμως…

Αφήνω τους υπόλοιπους της Βενιζελικής ακολουθίας, που η άγνωστη εν πολλοίς ταυτότητα τους, εγγράφως  περισσότερους των αναμενόμενων κινδύνους… Σκεφτείτε το… Όσο για τους γνωστούς και μη εξαιρετέους της Ν.Δ. εκείνο που  «ξαφνιάζει», είναι η υπουργοποίηση του Αδώνιδος Γεωργιάδου, ιδεολογικού συγγενούς της γνωστής μας «Χρυσής Αυγής». Που δύναμαι να υποθέσω, πως μπορεί να παίξει το ρόλο γεφυροποιού, μεταξύ ΝΔ – Χ.Α… ένα επίσης πρόσωπο, γνωστό από τα παλιά, η … εύχαρις Όλγα Κεφαλογιάννη, κοσμεί το σχήμα και … εγγράφει ελπίδες – σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία – για αύξηση τουριστών – τουριστικού συναλλάγματος!! Πάντως απαξάπαντες είναι ένα καμάρι και γεννούν βάσιμες ελπίδες πως θα πάμε… χειρότερα !! Όπως συμβαίνει , από αμνημονεύτων χρόνων εν Ελλάδι…. Των εχόντων βεβαίως βεβαίως.

Μύθος τρίτος: Όσο για την παιδεία μας και τα πολιτιστικά μας πράγματα, αυτή η δικομματική σύμπραξη, στο Υπ. Παιδείας κατ’ αρχάς, θα οδηγήσει τεράστιο φοιτητικό πληθυσμό εκτός χώρας. Με διαφυγή διανοιών και πόρων, που και τα δύο θα σε βαρύνουν λαέ της χώρας μας… Στον δε πολιτισμό, αφ’ ενός θα τον … προάγει, και αφ’ ετέρου θα παγιώσει την κρατούσα αντίληψη των ελευθέρω (σαν το δικό μας )καθεστώτων, πως όλα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα… λύνονται κατ’ ευχή, δια της μεθόδου των Ρωμαίων «Άρτος και Θεάματα»!!!

Αν και ο γράφων, έμφορτος από παλαιομοδίτικες… νοσηρές αντιλήψεις, πιστεύει πως το προσωρινό δεν είναι μοιραία και μόνιμο ! Ασχέτως του αν, όπως λέγεται από τους εραστές της «παράδοσης», «ουδείς γιγνώσκει τι τέξεται η επιούσα»… Από τον… εγκέφαλο (όχι τον ιατρικό, αλλά τον ανθρώπινο) εξαρτάται τι θα τέξει η επιούσα, δηλαδή το Μέλλον… Νομίζετε πως θα αντέξουμε για πολύ ακόμη σε πολιτικές τερατογενέσεις; Μην απαντήσετε σε μένα, δώστε αλλού  την απάντηση… Γένοιτο !!!

Αν και δυσκολεύομαι να το πιστέψω, γιατί «όταν ο σκύλος μάθει στα παλιοπέτσια….»

Όσο για την Αντιπολίτευση – μείζονα – ελάσσονα – πλην ΚΚΕ – σιγά τα ωά… Άλλο και δεν ήτανε… Όμως ας αφιερώσω στη νέα κυβέρνηση τους παρακάτω στίχους του μεγάλου Μπρεχτ: « Εγώ που με την εξυπνάδα μου / ρήμαξα τη ζωή μου /ελπίζω ο γιός μου / αγράμματος να μείνει και φτωχός στο πνεύμα/ Έτσι θα ζήσει γαλήνια και ωραία/ σαν υπουργός της κυβερνήσεως»…

Σιδεροκέφαλοι !!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ