15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Με χημικά και αύρες «καθάρισαν» συγκέντρωση αντιεμβολιαστών με ακροδεξιό πρόσημο

Ημερομηνία:

Πολυπληθής συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, από άτομα που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού με εμφανή ακροδεξιά καθοδήγηση.

Έχει χαθεί το παιχνίδι της πειθούς και των ηθικών επιχειρημάτων υπέρ της ανάγκης γενικής ανοσίας με το αντιεμβολιαστικό κίνημα για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να δίνει βροντερό «παρών» στις συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Με έντονο ακροδεξιό χρώμα και υποστηρικτές των ναζιστικών μορφωμάτων των κομμάτων του Γ. Λαγού και του Ηλ. Κασιδιάρη, παλαιοημερολογίτες σταυροφόρους και λοιπά ακροδεξιά στοιχεία, το Σύνταγμα, λίγο μετά τις 19.00, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τις αστυνομικές δυνάμεις να εφορμούν για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών και επιστρατεύοντας τις αύρες.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΦ.ΣΥΝ.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει περισσότερες από πέντε προσαγωγές και υπολογίζει το πλήθος σε περίπου 3.500. Αναφέρει επίσης πως τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ζητήθηκε από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, χωρίς αποτέλεσμα. Τότε άρχισε η ρίψη μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ρίψεις νερού και χρήση χημικών.

Οι αρνητές που θύμιζαν τους γνωστούς μακεδονομάχους κρατούσαν σταυρούς, θρησκευτικές εικόνες και κρεμάλες. Αποχωρώντας φώναξαν «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη». Πριν τη διάλυση της συγκέντρωσης ορισμένοι εξ αυτών κινήθηκαν προς την Ερμού και άλλο προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος.

Να σημειώσουμε πως ο αριθμός των ατόμων ήταν λιγότερος σε σχέση με εκείνον της συγκέντρωσης της περασμένης Τρίτης.


Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...