36.6 C
Chania
Sunday, July 7, 2024

Με email και SMS στα κινητά θα έρχονται πλέον οι κλήσεις της Τροχαίας

Ημερομηνία:

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι χάρτινες κλήσεις και το γνωστό μπλοκάκι των τροχονόμων, καθώς από εδώ και πέρα οι κλήσεις στους παραβάτες του ΚΟΚ θα «κόβονται» ηλεκτρονικά και θα κοινοποιούνται απευθείας στο gov.gr.

«Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει πιλοτικά και πλέον κανονικά η βεβαίωση των παραβάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Το παλιό χάρτινο μπλοκάκι θα φύγει, όπως φαίνεται. Η διαδικασία είναι η ίδια. Παίρνουμε τα έγγραφα των πολιτών μέσω του κινητού που μας έχει χορηγήσει η Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια για να κοιτάμε ταυτότητες, πινακίδες και ασφάλεια», ανέφερε το πρωί της Τετάρτης (3/7) στο MEGA o επικεφαλής του κλιμακίου της Τροχαίας που διενεργούσε ελέγχους στο ύψος του Χίλτον.

«Βλέπουμε τον παραβάτη και τον σταματάμε. Αφού πάρουμε τα έγγραφα μπαίνουμε στην εφαρμογή του police online, στις κλήσεις Τροχαίας και ξεκινάει η διαδικασία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, σε αρχικό στάδιο, η κλήση θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια.

«Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αρχιφύλακας Γούλτας σημείωσε ότι «οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF. Έτσι θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ταμεία των ΕΛΤΑ και των δήμων. Σε έναν κύριο που βεβαιώσαμε κλήση για μη χρήση κράνους του ήρθε απευθείας σε SMS στο κινητό και στο mail του».

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζικό και το 2ο Pride στα Χανιά: “Δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος!” | Φωτός

Με ενθουσιασμό και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Είδος προς εξαφάνιση τα σπίτια για φοιτητές – Οι τιμές στα Χανιά και άλλες φοιτητουπόλεις

Στη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών εξελίσσεται η διαδικασία...

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» του Γιώργου Σγουράκη

Το ύστατο χαίρε είπαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024...

5 προκατ αίθουσες για τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά

Με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γ.Μαλανδράκη συναντήθηκε η βουλευτής Χανίων...