19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

“Μην μας πείτε για μακρόπνοα σχέδια”: Λύση για τα αδέσποτα ζητά η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων από τον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Με μια επιστολή που απευθύνεται με έντονο τρόπο προς τον Δήμαρχο Χανίων, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων του νομού ζητά να βρεθεί άμεσα λύση με τα αδέσποτα της Παλιάς Πόλης.

Όπως σημειώνουν, το πρόβλημα ήταν μικρότερο το καλοκαίρι, όταν οι ταβέρνες ήταν ανοιχτές. Τώρα όμως, τα ζώα πεινούν, κινούνται σε αγέλες και επιτίθονται σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Η Ένωση ζητά από τον Δήμο να βρει άμεσα λύση, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία ενώ τονίζεται ότι τα σχόλια των τουριστών για την κατάσταση με τα αδέσποτα είναι πολλά και είναι αρνητικά.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Εδώ και καιρό σας είχαμε ειδοποιήσει για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα σκυλιά στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Όσο υπήρχαν ανοιχτές οι ταβέρνες λόγω της τουριστικής περιόδου εύρισκαν φαγητό. Τώρα με την έλλειψη τροφής κοπαδιάζουν σε μικρές αγέλες αποκτούν επιθετικές διαθέσεις και συχνά επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες, με αποτέλεσμα να έχουμε δαγκώματα και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ιδίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων.

Μην μας πείτε για μακρόπνοα σχέδια ίδρυσης Δημοτικού Κυνοκομείου και άλλα παρόμοια. Συνεργαστείτε άμεσα με κάποιο από τα Φιλοζωικά Σωματεία για την περισυλλογή τους. Άλλωστε αν δεν μεριμνήσετε εσείς για την ασφάλεια των δημοτών σας ποιος περιμένετε να το πράξει…

Παράλληλα και τους καλοκαιρινούς μήνες εξ αιτίας των παραμελημένων σκυλιών που περιφέρονται στο Βενετσιάνικο Λιμάνι ακούμε ένα σωρό αρνητικά σχόλια από τους τουρίστες για την αδιαφορία μας προς τα αδέσποτα κάτι που θίγει την πόλη μας και τον πολιτισμό μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...