21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Δεν θα κάνω ανασχηματισμό – Έρχεται νέο φορολογικό στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ημερομηνία:

Οριστικό τέλος στη συζήτηση περί ανασχηματισμού επιχείρησε να βάλει ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 87η ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά με τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει η κυβέρνηση πριν καν συμπληρώσει τις πρώτες εκατό ημέρες της, αλλά και τις αλλαγές στην ηγεσία δύο υπουργείων που ήδη έγιναν, υπερασπίστηκε την απόφασή του για το… rotation, λέγοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι οι υπουργοί θα πρέπει να δοκιμάζονται σε νέα πόστα και ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι το σχήμα αυτό μέσα σε δύο μήνες κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλες κρίσεις (φωτιές και πλημμύρες).

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι ενώ για ζητήματα αποτελεσματικότητας των υπουργών ο ίδιος δίνει χρόνο, όταν τίθεται ζήτημα συμπεριφοράς η κρίση του μπορεί να είναι ακαριαία – εξηγώντας έτσι την απομάκρυνση Μηταράκη και Βαρβιτσιώτη. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει δυσθυμία στον κόσμο, ωστόσο, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κρίνεται συνολικά, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν μεν αμετακίνητες πολιτικές, αλλά όχι και αμετακίνητοι υπουργοί. Σημείωσε, δε, ότι η απουσία του Χρήστου Στυλιανίδη από το αρχικό κυβερνητικό σχήμα έγινε για προσωπικούς λόγους.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι σε ζητήματα πολιτικής προστασίας η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα, ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα στον κάθετο συντονισμό του κράτους και ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν από εδώ και πέρα θα έχουν ως στόχο την καλύτερη οργάνωση όλων των εμπλεκομένων φορέων – και του στρατού – υπό την Πολιτική Προστασία, προσθέτοντας ότι στις αρμοδιότητές της θα περάσουν και η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, με στόχο την καλύτερη πρόβλεψη.

Ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπήρξε απένταξη αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο, υποστήριξε ότι αυτό έγινε λόγω των χρονοδιαγραμμάτων που απαιτούνται από το Ταμείο για την ολοκλήρωσή τους και πρόσθεσε ότι στη νέα αναθεώρηση του Ταμείου κάποια αντιπλημμυρικά έργα θα συμπεριληφθούν εκ νέου με στόχο να «τρέξουν» αυτά που μπορούν να ολοκληρωθούν εντός των σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων, λέγοντας, μάλιστα ότι για τη χώρα τα αντιπλημμυρικά έργα είναι «πονεμένη ιστορία».

Όσον αφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, για ασφάλιση ατομικών και επιχειρηματικών περιουσιών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι δύσκολο να καλύπτει εξ ολοκλήρου ζημιές σε φάση κλιματικής κρίσης και προανήγγειλε διάλογο με όλους, αν και ουσιαστικά εκτίμησε ότι θα καταλήξουμε σε υποχρεωτική ασφάλιση των περιουσιών, ενώ ειδικά για τους αγρότες, ανακοίνωσε ότι προωθείται αναμόρφωση του ΕΛΓΑ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...