22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Πριν το τέλος του χρόνου οι υπογραφές για τον ΒΟΑΚ που θα ενώνει Χανιά με Ηράκλειο – “Δεν βοηθάει να έχουμε προσφυγές”

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη ΔΕΘ, ανακοίνωσε ότι το μεγάλο τμήμα του ΒΟΑΚ, που ενώνει τα Χανιά με το Ηράκλειο, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα, με τις υπογραφές των συμβάσεων με τους αναδόχους να αναμένονται πριν το τέλος του έτους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στον συγκεκριμένο άξονα,. Παρά τις καθυστερήσεις, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα, επισημαίνοντας ότι τα τμήματα από το Ηράκλειο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο προχωρούν ήδη με γοργούς ρυθμούς.

Είπε πιο συγκεκριμένα

«Ήμουν και εγώ όπως όλοι συντετριμμένος για αυτό το τραγικό δυστύχημα με τα τρία νέα, σε ένα δρόμο ο οποίος έχει στοιχίσει δυστυχώς τη ζωή σε πολλούς συντοπίτες μας. Από όλα τα μεγάλα έργα τα οποία έχω διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια ως πρωθυπουργός είναι ίσως το πιο δύσκολο, το πιο σύνθετο, το πιο περίπλοκο, αυτό με τις πιο βαριές κληρονομιές από το παρελθόν.

Πράγματι μας πήρε περισσότερο χρόνο από ότι θα ήθελα για να δρομολογηθεί. Είμαστε όμως σε πολύ καλύτερο σημείο. Τα μεν δύο τμήματα από το Ηράκλειο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο προχωρούν άμεσα.  Πιστεύω πριν το τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να υπογράψουμε και τη συμφωνία με τους αναδόχους για να προχωρήσει επιτέλους το μεγάλο κομμάτι, που θα ενώνει σε πρώτη φάση τα Χανιά με το Ηράκλειο».

Για τις προσφυγές

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα έχει συναντήσεις με δημάρχους της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν τις ενστάσεις τους και να βρεθούν λύσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεσες και σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ, πριν την ολοκλήρωση του έργου:

«Ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, τολμώ να πω και με κάποιες αντιδράσεις και από την τοπική κοινωνία. Δεν βοηθάει να έχουμε προσφυγές. Δεν μπορούν να τα θέλουν όμως όλα, γιατί τελικά πάει πίσω όλο το έργο. Θα έχω συζητήσεις και με κάποιους δημάρχους  οι οποίοι μπορεί να θέλουν κάποιες διαφοροποιήσεις στον τρόπο που έχει σχεδιαστεί το έργο». Είναι απολύτως επιβεβλημένο στο ΒΟΑΚ, πριν ολοκληρωθεί το έργο να γίνουν πρώτα άμεσες και σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας»

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το ΒΟΑΚ έρχεται σε μια περίοδο που το ζήτημα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Οι κάτοικοι της Κρήτης αναμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες κυκλοφορίας και να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...