18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες από Λάρισα: “Η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι της Ευρώπης”

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα εδώ και δέκα και πλέον χρόνια ζει σε καθεστώς λιτότητας, επιβαλλόμενη από δανειστές και εγχώριους ολιγάρχες, όμως σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη όλα βαίνουν καλώς. Τώρα, ήρθε η τραγωδία στα Τέμπη για να μας υπενθυμίσει το κόστος της αναγκαστικής λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, του “κουρέματος” στην παιδεία, στην υγεία, ακόμα και στην ασφάλεια των μετακινήσεων.

Πριν λίγες ημέρες, σαν ειρωνία της ζωής, στις 25 Φεβρουαρίου του 2023, ο πρωθυπουργός μας ταξίδεψε στη Λάρισα, εκεί που βρίσκεται και η κοιλάδα των Τεμπών. Έδωσε μία ομιλία όπου αυτάρεσκα μιλούσε για τα επιτέυγματα της διακυβέρνησής του.

Είπε:

“Από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι”

Όμως οι φοιτητές, και οι νέοι που ταξίδευαν με την αμαξοστοιχία των Τεμπών, αυτοί που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στα πρώτα βαγόνια, ήρθαν αντιμέτωποι με τον θάνατο, λόγω ενός ανθρώπινου λάθους αλλά κυρίως της έλλειψης ασφαλιστικών δικλείδων που θα περιόριζαν ή θα μηδένιζαν το κόστος που τελικά είχε.

Το είχε επισημάνει και η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΕΣΚ-Σ. λίγες ημέρες πριν την ομιλία Μητσοτάκη, στις 7 Φεβρουαρίου 2023.

Σε ανακοίνωση που είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα – με αφορμή ακόμη δύο ατυχήματα που είχαν συμβεί που δεν είχαν την φρικτή κατάληψη του σημερινού ατυχήματος στα Τέμπη κι ως εκ τούτου δεν είχαν λάβει και πολύ δημοσιότητα – σημείωνε την “έλλειψη μέτρων προστασίας στην ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων»:

«Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες».

Για να καταλήξει: 

«Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος“.

Όμως το κόστος τελικά, το πραγματικό κόστος που περικόπτουν, είναι οι ανθρώπινες ζωές.

Επιτέλους, στην Ελλάδα πρέπει να μιλήσουμε. Τι θέλουμε σε αυτή τη χώρα; Θέλουμε να μπορούν οι νέοι να ζουν με ασφάλεια και να ονειρεύονται ένα μέλλον με προοπτική;

Θέλουμε σχολεία εξοπλισμένα και στελεχωμένα; Θέλουμε νοσοκομεία όπου οι γιατροί δε θα πρέπει να είναι ήρωες; Θέλουμε ασφάλεια στις μετακινήσεις; Ή θεωρούμε όλα αυτά πολυτέλειες, κόστη που οφείλουν να περικοπούν;

"google ad"

Θέλουμε να ευδοκιμούν οι αριθμοί, οι νέοι να φεύγουν από τη χώρα, και όσοι μένουν να κινδυνεύουν από κράτος και ιδιώτες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για το κέρδος;

Επιτέλους, ας μιλήσουμε… Και ας απαιτήσουμε από τους πολιτικούς να πράξουν αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...