15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μητσοτάκης σε ουκρανό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ημερομηνία:

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη (25/5) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στο Ντονμπάς.

Από την πλευρά του, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Ο κ. Κουλέμπα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Μάλιστα ο πρωθυπουργός σημείωσε τη στήριξη της Ελλάδας προς την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντρίταν Αμπάζοβιτς, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, υπογραμμίστηκε η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τονίστηκε, παράλληλα, η σημασία του σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού των Βαλκανίων, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο χάρη στην ανάπτυξη κομβικών υποδομών για την υποδοχή και προώθηση ενεργειακών φορτίων.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ